Deze optie is enkel toegankelijk indien u  de analytische boekhouding voor het actieve dossier hebt ingesteld.

Om de gegevens m.b.t. de analytische rekeningen in een werkblad in te voegen:

• Selecteer de menu WINBOOKS in Excel.
  • Selecteer de optie Analytisch.
  • Meerdere opties zijn beschibaar :
    • Selecteer Lijst van de analytische plannen  indien u de informatie m.b.t. de fiches van de analytische rekeningen wenst. U kan vervolgens kiezen om alle analytische rekeningen van één welbepaalde plan of van alle plannen.
    • Selecteer Periodieke analytische boekingen indien u de gedetailleerde informatie per transactie wenst
    • Selecteer Periodieke analytische balans indien u een saldo per analytische rekening met betrekking tot één algemene rekening, een reeks algemene rekeningen of alle algemene rekeningen. Eerst en vooral dient u een analytisch plan te selecteren alsook een tijdspanne.
  • Bij de twee eerste keuzes krijgt u de lijst van de velden van het betreffende bestand te zien. U kan de velden van uw keuze selecteren. De naam van de velden wordt tussen haakjes gegeven. Kruis het vak naast de velden die u wenst te recupereren aan.