Het importeren van boekingen in WinBooks kan aanleiding geven tot conflicten van 2 types : ofwel FATAL ERRORS (het is dan onmogelijk het conflict op te lossenen de boekingen te importeren) ofwel WARNINGS (waarschuwingen : situaties die een actie van de gebruiker vereisen). Zodra alle WARNINGS opgelost zijn, kan de import beginnen.
Conflicten betreffen ofwel de boekingen ofwel de fiches m.b.t. deze boekingen (basisgegevens klanten, boekhoudplan, ...) daar deze automatisch geïmporteerd worden met de boekingen en per type gesorteerd worden, met telkens een uitleg en een keuze tussen de mogelijke acties. In geval van een FATAL ERROR, is geen enkele actie mogelijk, hetzij het opgeven van de importprocedure.
In de FATAL ERRORS vindt u niet-gesaldeerde boekingen, incompatibele rekeningnummerlengtes, niet-bestaande dagboeken, verschillende bestandsstructuren (cf. instellingen m.b.t. de basisgegevens, ...).
In de WARNINGS vindt u niet-bestaande rekeningen (enige mogelijke actie : betreffende rekening toevoegen), het wijzigen van een gegevens van een fiche (mogelijke acties : rekening houden met de wijziging, de wijziging negeren (in geval van een adresverandering op een klantenfiche bv.), onderbreking in de nummering van de boekstukken (enige mogelijke actie : aanvaarden), documenten die buiten de periode vallen, ...).
De volledige lijst van foutcodes, hun omschrijving en de oplossing ervan vindt u als bijlage in het boekje m.b.t. de koppeling van WinBooks met andere programma's (WinBooks API).

Naar omstandigheid kan een groot aantal conflicten gegenereerd worden. Als u een conflict oplost, laat een optie u toe de gekozen oplossing op alle conflicten van hetzelfde type toe te passen, waardoor u dezelfde gegevens niet telkens hoeft in te voeren.