U kunt het budgetvoorstel eenvoudig aanpassen op basis van uw referentiejaar en het daarop toegepaste percentage.

Wijziging vak per vak

Selecteer op uw structuurlijn het vakje met betrekking tot de maand die u wilt wijzigen. Voer het nieuwe bedrag in en klik vervolgens op .

Wijziging per kolom

Klik in de hoofding van de kolom op en specificeer uit welk boekjaar en welke periode de cijfers moeten gehaald worden voor deze maand.

Definieer een nieuw percentage en klik op .

De 2 structuurlijnen voor de maand oktober zijn verhoogd met 50 % op basis van de cijfers van het boekjaar 2021 en NIET op basis van de in het budget voorgestelde cijfers, aangezien ze het gevolg waren van een toename van 10% ten opzichte van de cijfers van 2021.

Wijziging per lijn

Klik aan het einde van de structuurregel op  en specificeer uit welk boekjaar de cijfers moeten gehaald worden.

Definieer een nieuw percentage en klik op .

Alle vakken van de structuurlijn werden verhoogd met 30 % op basis van de cijfers van het boekjaar van 2021 en NIET op basis van de in het budget voorgestelde cijfers, aangezien ze het gevolg waren van een toename van 10% ten opzichte van de cijfers van 2018.

Herhaling van hetzelfde bedrag in een structuurlijn

Geef een nieuw bedrag op in de kop van de structuurlijn en klik vervolgens op  om het voor elke maand van de structuurlijn te kopiëren.

Spreiding van een budget

Klik op het icoon , selecteer vervolgens het boekjaar dat als basis dient en het daarop toe te passen percentage en klik vervolgens op .

en klik vervolgens op .