Het opstellen van een budget gebeurt via het menu Management / Budgetten

Het opstellen van budgetten vereist administratorrechten.

Hoe een nieuw budget opstellen?

Klik in Management / Budgetten op.

Omschrijving

Vul de omschrijving van uw budget in, evenals de omschrijvingen in de talen van uw medewerkers of klanten door op te klikken.

Structuur

Selecteer een bestaande structuur.

Het opstellen van een budget geschiedt uitsluitend op basis van een bestaande structuur.

Boekjaar

Kies het boekjaar waarvoor u uw budget wenst aan te maken (ofwel een bestaand boekjaar in WinBooks View, ofwel een toekomstig boekjaar).

Vorig boekjaar

Als u uw budget wenst op te stellen op basis van de cijfers van een vorig boekjaar, kunt u het betrokken boekjaar selecteren (deze optie is niet verplicht).

Percentage

Definieer een mogelijke procentuele verhoging die moet worden toegepast op de cijfers van het vorig boekjaar (110% betekent bijvoorbeeld een toename van 10% ten opzichte van de cijfers van het vorig boekjaar).

De bedragen worden vooraf ingevuld in de budgetcodering op basis van de cijfers van het vorige geselecteerde boekjaar met toepassing van het gekozen percentage.

Klik vervolgens op .