De 19 NBB-ratio's zijn beschikbaar in één overzicht in de menu Balans - NBB-ratio's.

Grenzen van het boekjaar

Het kan in bepaalde gevallen interessant zijn om slechts een gedeelte van een boekjaar weer te geven. Klik hiervoor op  en kies zelf het einde van uw rapporteringsperiode

Selecties

Standaard zijn er vier boekjaren geselecteerd.

Als uw gedownloade dossier in View meerdere boekjaren bevat of indien u er slechts één wenst weer te geven, selecteer deze onder het afrolmenu.

Het getal tussen () op bovengenoemde knop, informeert u over het aantal keuzes dat wordt weergegeven in het afrolmenu.

Selecteer vervolgens in, om uw ratio's op verschillende manieren te berekenen, het gewenste type balans:

• zonder herindeling
  • met geherclassificeerde rekeningen volgens het formaat van een interne balans
  • met geherclassificeerde rekeningen volgens het formaat van een NBB-balans

Activeer de optie om de weergave van de ratio's in lijstmodus om te zetten.

Standaard worden de gegevens in Afnemende volgorde weergegeven. Klik op om de gegevens in Toenemende volgorde weer te geven.

Activeer de optie om uw gegevens op een bepaalde periode stop te zetten.

Activeer de optie om een ​​interval van periodes te bepalen.

Na het maken van uw keuze, klik op .

Overzicht NBB ratio's

Voor de ratio's 1, 2, 8, 13 & 14 is een kleurindicator voor de financiële gezondheid toegevoegd.

• Groen= OK
  • Oranje = neutraal
  • Rood = niet goed

In bovenstaand voorbeeld is ratio 8 niet goed voor boekjaar 2018. De ratio's 1 en 2 daarentegen zijn wel goed.

Door in het overzicht op  te klikken, bekomt u meer uitleg over de samenstelling van de teller en noemer waaruit uw ratio bestaat.

Het symbool in de koptekst van het overzicht geeft aan dat sommige niet-boekhoudkundige parameters niet gedefinieerd zijn (bijvoorbeeld: aantal werknemers in voltijdse equivalenten), zodat de ratio-berekeningen die deze parameters bevatten onjuist zijn.

Om dit te verhelpen, klik op  en vul de voorgestelde tabel in.

Bewaar vervolgens deze tabel door op  te klikken.

U kunt uw instellingen op elk moment wijzigen door te klikken op