Met het beheer van functionaliteiten kan de accountant bepalen welke overzichten in de WinBooks View-applicatie van zijn eindklant (ondernemer) zichtbaar zullen zijn.

Hoe het beheer van functionaliteiten activeren?

Het beheer van de functionaliteiten kan geactiveerd worden in het afrolmenu van het profiel van de gebruiker.

U hebt de keuze om de functionaliteiten te wijzigen voor:

• alle dossiers
  • het actieve dossier

Nadat u uw keuze hebt gemaakt, verschijnt er bovenaan de applicatie een gele banner die aangeeft dat u de functionaliteiten van het (de) dossier(s) aan het veranderen bent.

Voorbeeld van een wijziging van de functionaliteiten

Stel dat u als accountant geen toegang wil geven tot het NBB-rapport in WinBooks View.

Selecteer het NBB-rapport in het menu Balans van WinBooks View.

Klik op 'De hele pagina deactiveren' en bewaar uw aanpassing door op 'Opslaan' te klikken.

De NBB-pagina / rapport is nu uitgeschakeld voor uw ondernemer.

Herhaal deze handeling voor alle rapporten/overzichten die u wilt deactiveren.

Nadat u uw keuze hebt gemaakt van de overzichten die u wilt deactiveren, vergeet dan niet de bewerkingsmodus te verlaten door op  in de gele banner te klikken.

Het deactiveren van de overzichten gebeurt op individuele basis door de accountant en is van toepassing voor het actieve dossier of voor alle dossiers. Het is daarom niet mogelijk om, in de linkermenu van WinBooks View, een hoofdmenu te deactiveren.

Resultaat voor de onderneming

De NBB-vermelding in de menu Balans is niet langer zichtbaar voor de ondernemer.

Als alle submenu's van een rubriek gedeactiveerd zijn, wordt de rubriek niet meer weergegeven.