Het overzicht Algemeen geeft u onmiddellijk een zicht op het beschikbare, hetgeen op de wachtrekening (rek. 499) staat, de uitstaande klanten en leveranciers, het voorlopige resultaat, evenals de maandelijkse evolutie van de omzet.

Grenzen van het boekjaar

Het kan in bepaalde gevallen interessant zijn om slechts een gedeelte van een boekjaar weer te geven. Klik hiervoor op  en kies zelf het einde van uw rapporteringsperiode.

Keuze van het boekjaar

Klik op  en selecteer uit de lijst met boekjaren het boekjaar dat u wenst weer te geven. Zodra u uw nieuw boekjaar geselecteerd hebt, gelieve op  te klikken.

Export van gegevens

Klik op  om uw overzicht Algemeen in pdf-formaat te exporteren.

De linkerwerkbalk verbergen

Om de linkerwerkbalk van WinBooks View te verbergen, klik op . Enkel de icoontjeszullen links nog zichtbaar zijn.

Klik opnieuw op  om de linkerwerkbalk terug weer te geven.

Welke informatie vinden we terug in het overzicht Algemeen?

Beschikbaar

Het eerste vak geeft het beschikbare totaal van de klassen 5 van het lopende boekjaar weer en vergelijkt deze met het vorige boekjaar.

De blauwe vakken 55 en 58 in dit voorbeeld, geven de rekeningen weer waarop werd geboekt in het boekjaar 2018.

De drill-down is natuurlijk beschikbaar op de blauwe vakken, net zoals op de blauw onderlijnde bedragen.

Rekening 499

Het tweede vak toont het saldo van de wachtrekening 499 voor het lopende boekjaar en dat van het voorgaande boekjaar.

De drill-down is natuurlijk beschikbaar op de blauw onderlijnde bedragen.

Saldo op

Het derde vak toont de openstaande klanten- en leveranciersposten op de datum van vandaag en op de afsluitingsdatum van het geselecteerde boekjaar.

De drill-down is natuurlijk beschikbaar op de gekleurde vakken.

Opgelet, als de upload van het boekhouddossier dateert van vóór de huidige datum, dan worden de betalingen die in het boekhouddossier zijn geboekt na de uploaddatum niet in aanmerking genomen.

Resultaat van het boekjaar

Het vierde vak geeft het voorlopige resultaat voor het lopende boekjaar (winst of verlies) en het van voorgaande boekjaar weer.

De drill-down is natuurlijk beschikbaar op de blauw onderlijnde bedragen.

Omzet - maandelijkse evolutie (70)

De grafiek met de maandelijkse evolutie van de omzet geeft de evolutie van de maandelijks geboekte verkopen op de 70-rekeningen voor het lopende en de andere boekjaren weer.

Plaats uw cursor op of   om het maandelijkse bedrag weer te geven waarop het betrekking heeft.

Door opte klikken, schakelt de grafiek over naar een cumulatieve maandelijkse evolutie voor de boekjaren. Klik op om naar het vorige scherm met de niet-gecumuleerde bedragen te schakelen.

Plaats uw cursor op een kolom om de gecumuleerde bedragen van die betrokken maand weer te geven.

De gegevens van de grafiek kunnen geëxporteerd worden door op  te klikken. Via dit icoon kunt u:

• de grafiek afdrukken
  • de grafiek downloaden in volgenden formaten:
    • .PNG
    • .JPEG
    • .PDF
    • .SVG

De maandelijkse gegevens voor de verschillende boekjaren voor zowel de opbrengsten als de kosten zijn beschikbaar onder de grafiek.

De drill-down is natuurlijk beschikbaar op de blauw onderlijnde bedragen.

Evolutie beschikbare middelen

Bovenstaande grafiek stelt de gegevens van het eerste vak grafisch weer.

Door op de kolom te klikken, schakelt de grafiek over naar het weergeven van maandelijkse gegevens.

Klik op om naar het vorige scherm met het gecumuleerde bedrag te schakelen.

Openstaande klanten en leveranciers

Bovenstaande grafiek stelt de gegevens van het derde vak grafisch weer.

Plaats uw cursor op een kolom om de bijbehorende bedragen weer te geven.