Het overzicht 'NBB' presenteert de balans in de vorm van een schema voor de geselecteerde jaren.

Grenzen van het boekjaar

In sommige gevallen kan het interessant zijn om slechts een deel van een boekjaar te willen bekijken. Klik op en kies zelf het einde van uw rapporteringsperiode.

Selecties

Standaard zijn er vier boekjaren geselecteerd.

Als uw gedownloade dossier in View meerdere boekjaren bevat of indien u er slechts één wenst weer te geven, selecteer deze onder het afrolmenu.

Het getal tussen () op bovengenoemde knop, informeert u over het aantal keuzes dat wordt weergegeven in de afrolmenu.

Selecteer vervolgens in , het gewenste type balans:

• zonder herindeling
  • met geherclassificeerde rekeningen volgens het formaat van een interne balans
  • met geherclassificeerde rekeningen volgens het formaat van een NBB-balans

Activeer de optie om uw gegevens op een bepaalde periode stop te zetten.

Activeer de optie om een ​​interval van periodes te bepalen.

Na het maken van uw keuze, klik op .

Overzicht NBB

Net als in andere overzichten van WinBooks View laten blauw onderlijnde cijfers toe om een drill-down te doen om de boekingen te tonen waaruit dit cijfer bestaat.

Het overzicht 'NBB' toont en detailleert volgend rubrieken:

• ACTIVA
    • Vaste activa
    • Vlottende activa
  • PASSIVA
    • Eigen vermogen
    • Voorzieningen en uitgestelde belastingen
    • Schulden
  • RESTULTATENREKENING
  • RESULTAATVERWERKING
  • REKENINGEN BUITEN MAR
Tonen

In tegenstelling tot de andere overzichten die hierboven al zijn uitgelegd, is het niet mogelijk om het aantal rijen in het NBB-overzicht te selecteren.

Zoeken

Het veld 'Zoeken' laat u toe om een opzoeking in de volledige tekst uit te voeren.

Vul in dit veld de gezochte term of het gewenste bedrag in.

Voorbeeld:

Het overzicht toont nu alle grootboekrekeningen met de term 'vorderingen'.

Wis vervolgens de inhoud van het veld 'Zoeken' om opnieuw het volledige overzicht weer te geven.

Export

Naast het afdrukken, kan het overzicht van de NBB in volgende formaten geëxporteerd worden:

• CSV
  • Excel
  • PDF