Onder de vorm van een grafiek, geeft de Evolutie van het resultaat op dynamische manier de maandelijkse evolutie van het resultaat weer over het geselecteerde periode-interval.

Grenzen van het boekjaar

Het kan in bepaalde gevallen interessant zijn om slechts een gedeelte van het boekjaar weer te geven. Klik hiervoor op  en kies zelf het einde van uw rapporteringsperiode.

Instellingen overzicht

Boekjaar

Selecteer het (de) boekjaar (boekjaren) die u in uw overzicht wenst te zien.

Maand

Selecteer de periode(s) die u in uw overzicht wenst te zien.

Rekening

Selecteer de kosten- en de opbrengstenrekeningen die u in uw overzicht wenst op te nemen.

Klik in de 'Rekening'-kolom rechtstreeks op een titelrekening om alle rekeningen met hetzelfde beginnummer te selecteren.

Klant

Selecteer de klanten die u in uw rapport wenst te integreren.

Leverancier

Selecteer de leveranciers die u in uw rapport wenst te integreren.

Cat. alg. rekening

Specificeer indien gewenst een categorie van de algemene rekeningen.

Cat. klant

Specificeer indien geweest een categorie van de klantenrekeningen.

Cat. leverancier

Specificeer indien gewenst een categorie van de leveranciersrekeningen.

Selecties met betrekking tot categorieën van klanten, leveranciers of algemene rekeningen worden alleen weergegeven als u deze categorieën gebruikt in uw boekhoudsoftware.

Reopen/Clo

Sleep de schuifregelaar naar links om de bedragen van de heropenings- of van de afsluitingsperiode op te nemen.

Van zodra uw selecties zijn ingesteld, klik op  en klik op  als u de grafiek in gecumuleerde modus wenst weer te geven.

Export van de gegevens

Klik op om uw overzicht 'Evolutie van de resultaten' in pdf-formaat te exporteren, in de vorm van kolommen of curves.

Grafiek

De grafiek met betrekking tot de evolutie van het resultaat geeft maandelijks het verschil tussen uw kosten en opbrengsten weer.

Als we het voorbeeld van hierboven nemen voor de maand oktober 2018, dan zien we een bedrag van 31.819,47 €.

Dankzij de drill-down, door op  te klikken, zien we dat dit bedrag het resultaat is van het verschil tussen de kosten en opbrengsten in oktober 2018.

De drill-down is ook beschikbaar op de kosten- en opbrengstenrekeningen.

De bedragen die in de legenda van de grafiek worden weergegeven zijn Niet gecumuleerd of Gecumuleerd.

Klik op  om uw grafiek in gecumuleerde modus weer te geven.

Klik op  om uw grafiek in kolommen weer te geven.