EBITDA is de afkorting van de Engelse uitdrukking Earnings Before Interest ,Taxes, Depreciation and Amortization en die zich in het Nederlands vertaalt als Resultaten Vóór Interestlasten, Belastingen, Waardeverminderingen en Afschrijvingen. Het principe is vergelijkbaar met het exploitatieresultaat (EBIT) zonder de afschrijvingen en waardeverminderingen.

Het is een standaard overzicht, enkel de getoonde boekjaren van het WinBooks View dossier en de eindperiode voor de berekening kunnen worden aangepast.

Grenzen van het boekjaar

Het kan in bepaalde gevallen interessant zijn om slechts een gedeelte van een boekjaar weer te geven. Klik hiervoor op  en kies zelf het einde van uw rapporteringsperiode.

klik vervolgens op .

Selecties

Om een ​​of meer boekjaren aan uw gegevens toe te voegen, klik op en selecteer de boekjaren die u aan uw overzicht wilt toevoegen.

Het getal tussen () op bovengenoemde knop, informeert u over het aantal keuzes dat wordt weergegeven in het afrolmenu.

Selecteer vervolgens in, om uw overzicht op verschillende manieren te berekenen, het gewenste type balans:

• zonder herindeling
  • met geherclassificeerde rekeningen volgens het formaat van een interne balans
  • met geherclassificeerde rekeningen volgens het formaat van een NBB-balans

Standaard worden de gegevens in Afnemende volgorde weergegeven. Klik op om de gegevens in Toenemende volgorde weer te geven.

Activeer de optie om uw gegevens op een bepaalde periode stop te zetten.

Activeer de optie om een ​​interval van periodes te bepalen.

Na het maken van uw keuze, klik op .

EBITDA-overzicht

Berekeningswijze

Toegevoegde waarde = 70/74 -60 -61 -740

EBITDA = 70/74 - 60 -61 -62 - 640/648

EBIT = 70/74 -60 -61 -62 -631/634 - 635/637 -640/648 -649

Resultaat vóór belastingen = EBIT +750 +751 +752/759 -650 -651 -652/659 +760 +761 +762 +763 +764/769 -660 -661 -662 -663 -664/668 -669