U kunt met deze optie:

• Statistieken per vertegenwoordiger genereren
  • Commissies op betaalde facturen berekenen.

Configuratie

1. Geef aan dat u met vertegenwoordigers wilt werken via Dossier > Instellingen> Algemene parameters, tabblad 'Klanten/leveranciers' en selecteer de optie 'Werken met vertegenwoordigers'.

2. Maak de vertegenwoordigers aan via Bestand > Tabellen > Derden > Vertegenwoordigers.

3. Koppel eventueel een vertegenwoordiger aan elke klant via Bestand > Derden, tabblad 'Voorwaarden in het veld', in het veld 'Vertegenwoordiger'.

4. Bij het invoeren van een document wordt automatisch de vertegenwoordiger uit de klantfiche geselecteerd maar u kunt ook een andere kiezen via het veld 'Vertegenwoordiger' in elk veld.

Overzichten

Afdrukken > Documenten > Omzet / Vertegenwoordiger
Omzet per vertegenwoordiger, op basis van de bestellingen of facturen (- creditnota's) zowel voor verkoop als voor aankoop.
Afdrukken > Documenten > Historieken / Statistieken
Bedrag exclusief BTW per vertegenwoordiger, met of zonder de artikelen (detail of niet) op basis van de offertes, bestellingen, leveringen, consignaties of facturen, zowel voor zowel voor verkoop als voor aankoop.
Afdrukken > Documenten > Statistieken per periode
Omzetstatistieken met een vergelijking per periode, gesorteerd en getotaliseerd per vertegenwoordiger en per artikel.
Afdrukken > Documenten > Parametreerbare overzichten documenten
Zie ook Parametreerbare overzichten.

Beheer van commissies op betaalde facturen

1. Via Dossier > Instellingen > Algemene parameters, tabblad 'Documenten' kunt u het commissiepercentage per documentregel invullen, door de optie 'Commissiepercentage per documentregel' aan te vinken. U krijgt er dan in het documentenscherm een nieuwe kolom % Commissie bij.

2. Voer in de fiches van de vertegenwoordigers via Bestand > Tabellen> Derden >Vertegenwoordigers, het commissiepercentage in van elke vertegenwoordiger.

3. Voer een factuur in, selecteer de vertegenwoordiger en pas eventueel het commissiepercentage in de regels aan.

4. Voer de betalingen van de facturen in of importeer ze uit de boekhouding.

5. U kunt nu parametreerbare rapporten opmaken op basis van de betaalde facturen.