(tick) De Terminal Server (T) -module is alleen nodig als er meerdere sites zijn, bijvoorbeeld bij winkelketens.

(error) De TS-module is niet nodig als deze voor intern gebruik door het bedrijf is.

Op deze pagina:

Voorzorgsmaatregelen met TS

Het gebruik van Logistics in TS kan problemen veroorzaken als een TS-sessie wordt afgesloten terwijl Logistics nog steeds actief is. Inderdaad, de tijdelijke bestanden aangemaakt door Logistics worden niet correct verwijderd als Logistics abrupt onderbroken wordt door het sluiten van de TS sessie. Als gevolg hiervan kan een gebruiker die zich aanmeldt bij Logistics, ten onrechte onjuiste informatie uit tijdelijke gegevens te zien krijgen omdat deze niet correct verwijderd werden.

Tijdelijke gegevens gescheiden houden

Om het vermengen van tijdelijke gegevens tussen gebruikers van de TS-module te vermijden, zijn hier 2 oplossingen om voor elke TS-gebruiker een ander logistics.ini (of flex.ini) -bestand te definiëren. De waarde van TempPath verwijst dan naar de gereserveerde tijdelijke map voor deze gebruiker.

Werkstation-mappen per gebruiker

Het wordt ten zeerste aanbevolen om met de TS-module Logistics "werkstation" -mappen per Windows-sessie te maken:

• de gebruiker 1 gebruikt de map Logistics Workstation c:\winbooks\user01\logistics\
  • en de gebruiker 2 gebruikt de map Logistics Workstation c:\winbooks\user02\logistics\
Logistics.ini per gebruiker

Een alternatieve oplossing is om een omgevingsvariabele van een Windowsgebruiker toe te voegen met:

• de naam LogisticsIni (of FlexIni)
  • en een waarde met de naam van een INI-bestand welke zich bevindt in de "werkstation" -map van Logistics, of een volledig pad naar een INI-bestand.

Voorkomen onderbrekingen

Als u de tijdelijke gegevens correct wilt verwijderen, moet u voorkomen dat een TS-sessie afgebroken wordt terwijl Logistics nog steeds actief is. Het is daarom belangrijk dat de gebruikers systematisch Logistics verlaten zodra ze hun werk in Logistics hebben voltooid.

Het is ook mogelijk om open sessies van Logistics automatisch te sluiten. Raadpleeg hiervoor de technische hulp (alleen beschikbaar voor resellers)

Windows Server 2008, 2012

Als TS-toegang is ingeschakeld voor X-gebruikers op Windows Server 2008 of 2008 R2, worden de vergrendelingstijden van een bestand vermenigvuldigd met X en daarom vielen de prestaties van Logistics enorm terug (traagheid, beschadigd bestand, ...).

Dit probleem is ook aanwezig op Windows Server 2012, maar het lijkt wat beter te gaan.

Reparatie

In het geval van een plotselinge beëindiging van een TS-sessie of van Logistics, moet ervoor worden gezorgd dat de tijdelijke mappen van Logistics niet langer de submappen met de namen 01, 02, 03, enz. bevatten. Als er geen gebruikers in Logistics meer actief zijn, kunnen deze submappen worden verwijderd.

Standaard printer

Wanneer u verbinding met een TS-sessie maakt, worden de lokale printers telkens geïdentificeerd met verschillende namen in de TS-omgevingDe printer die in een lay-out is opgeslagen, wordt dus nooit gevonden in een TS-sessie.

Om de standaardprinter in een TS-sessie te vinden, moet u via een VPN werken of een infrastructuur gebruiken die de lokale printernamen bewaart. Meer info: TS installatie.