Met de module 'PDA Synchronisatie' kan informatie worden uitgewisseld met een externe applicatie zoals een PDA.

Klantreferenties, contacten, artikelen, barcodes en dagboeken worden naar de externe applicatie gestuurd en in ruil daarvoor importeert de applicatie documenten zoals offertes, bestellingen, voorraadupdate, ...

Module beschikbaar als uw licentie de letter B3 bevat.

Activatie van de module

Activeer de PDA-synchronisatie via het menu Dossier > Instellingen > Algemene parameters, tabblad Opties en vink de optie Import/Export PDA (B3) aan.

Configuratie van de module

Configureer de PDA-synchronisatie via het menu Tools > Import/Export PDA.

Met deze optie kunt u een generieke Import/Export PDA configureren voor alle gebruikers of per gebruiker.

Gegevensimport/-export configureren

Klik op de knop om een ​​gegevensimport-/exportmodus toe te voegen.

Tabblad 'Algemeen'

• Referentie: bevat de unieke referentie van de parameter.
  • Vertegenwoordiger: selecteer de vertegenwoordiger waaraan deze parameter wordt toegewezen. Als de vertegenwoordigerscode leeg is, wordt met deze instelling rekening gehouden voor alle vertegenwoordigers die geen configuratie hebben.
  • Actief: bepaalt of de parameter al dan niet actief is. Bij het exporteren of importeren worden inactieve parameters niet verwerkt.
  • Omschrijving: om een opmerking toe te voegen.

Tabblad 'Verzenden'

Hiermee kunt u definiëren welke informatie de gebruiker kan bekijken in de externe applicatie.

• Bestandenpad: Geef de directory aan waar de verschillende te exporteren bestanden moeten worden geplaatst.
  • Formaat: Formaat van te genereren bestanden.
  • Klanten: specificeer de naam van het te genereren bestand en het uit te voeren SQL-commando, bijvoorbeeld:

SELECT GroupId, Name, AdrCity
    FROM Cust
    WHERE Customer
    INTO CURSOR Customers
  • Contacten: idem voor de contactpersonen.

Select
    goCache.CustGetFieldValue(Custid,"GROUPID",.F.) as GroupId,
    Name,
    AdrCity
    From Pers
    Where goCache.CustGetFieldValue(Custid,"CUSTOMER",.F.)
    INTO CURSOR contacts
  • Artikelen: idem voor de artikelen.

SELECT
    ARTID as IdArticle,
    NAME1 as Intitule,
    goCache.ArtAvailable( ARTID ) as Stock,
    QTYTARIF1 as Seuil1,
    SALETARIF1 as Prix1
    FROM Art
    INTO CURSOR Articles
  • Barcodes: idem voor de barcodes

SELECT
    ARTID as IdArticle, barcode, Qty as Quantite
    FROM Barcode
    INTO CURSOR CodesBarre
  • Dagboeken: Idem voor de dagboeken.

SELECT
    Jnl, Type, Name, StockCoef, UserDate
    FROM Jnl
    WHERE TYPE $ "CO"
    INTO CURSOR Books

Tabblad 'Ontvangst'

• Bestandenpad: Geef de directory aan waar het te importeren bestand zich bevindt.
  • Formaat: Selecteer het type formaat dat u wilt importeren.
  • Date: Selecteer het datumformaat in het te importeren bestand.
  • Documenten: Specificeer de naam van het te importeren bestand en het SQL-commando dat moet worden uitgevoerd om de documenten op te halen, bijvoorbeeld:

SELECT
    PADR(TRANSFORM(Jnl),8) as Jnl,
    Number,
    Type,
    TTOD(Date) as Date,
    PADL(TRANSFORM(Persid),10,'0') as Persid,
    PADL(TRANSFORM(Custid),10,'0') as Custid,
    PADL(TRANSFORM(Thirdgroup),10,'0') as Thirdgroup,
    Pda,
    PADR(TRANSFORM(Artid), 20) as Artid,
    TRANSFORM(name1) as Name1,
    Qty,
    TRANSFORM(Stkid) as Stkid,
    Unitprice
    FROM Documents
    INTO CURSOR SYNC_Documents
  • Met de knop kunt u het te importeren bestand bekijken.

Gegevens exporteren

Klik op de knop om de export te starten.

Gegevens importeren

Klik op de knop om de import te starten.