Nieuw documentenscherm

Grote aanpassing in het programma : documentenscherm werd helemaal herwerkt.

Tal van aanpassingen :

• Het scherm is voortaan « non-modaal », dit wil zeggen dat u nu meerdere keren dit scherm kan openen en vooral dat het openen van deze laatste het opstarten van een andere optie in de menu niet meer verhindert.
  • Het nieuwe scherm vertoont net als het derden- en artikelenscherm een tabblad « Lijst », « Statistieken » en « Fiche ». Hierdoor ontstaat er een betere coherentie met de andere schermen in Logistics.
  • De « Lijst » laat een verfijnde zoekopdracht toe om één of meerdere documenten op te zoeken. De Zoekcriteria zijn volledig parametreerbaar en dit per gebruiker. De technologie van de parametreerbare rapporten, die zijn nut reeds heeft bewezen, werd hiervoor gebruikt.

• Het resultaat van deze zoekopdracht wordt in 2 vakken opgesplitst. Eén voor de hoofding van het document en de andere voor de details ervan. In beide vakken kan men sorteren en filteren.
  • Het is nu mogelijk om een lijst van documenten rechtstreeks vanuit dit zoekscherm af te drukken. In een volgende versie zal het mogelijk zijn om te werken met een geheel van documenten, zoals bv. meerdere offertes selecteren en omzetten in één enkele bestelling of meerdere documenten in één keer te verwijderen.

• In de « Fiche », vinden we grotendeels dezelfde presentatie als voorheen terug, dus de gebruiker zal er zich zeker in terugvinden. Echter een mooie lijst met verbeteringen werd hieraan toegevoegd : de totalen van het document, de taksbedragen (Bebat, Recupel, enz. ...), statistieken, afbeelding van het artikel. Dit alles in real time bijgehouden.

• De aanpassingen van de documenten worden nu in tijdelijke tabellen opgeslaan, waardoor het mogelijk is om het geheel van aan een document aangebrachte wijzigingen te annuleren!
  • Het nummer van het document wordt pas op het einde, namelijk bij het bewaren, toegekend i.p.v. bij het aanmaken van het document.
  • De selectie van de derde of tweede derde geschiedt via een nieuw « object » met behulp van een incrementele zoekfunctie, incl. full text opzoeking.

• De notities zijn voortaan in HTML formaat (Notities tabblad van de artikels of het Notities tabblad bovenaan in een document). Te activeren via Algemene Parameters/ tabblad Documenten:

• En een laatste nieuwigheid en zeker niet de minste : het scherm is nu aanpasbaar, we kunnen namelijk op eerder welke plaats, nieuwe velden toevoegen. Zie hiervoor verder in hoofdstuk « Parametrage van de schermen ». Plaats u op een bepaald bestaand veld en druk op CTRL en rechtermuisklik.

• Druk vervolgens op enter en bepaal of dit nieuwe veld voor of na het geselecteerde veld komt.

Bovenaan de pagina

Link met de boekhouding – Versturen van het factuur in PDF naar Virtual Invoice / Gescande documenten

In de parameters voor de boekhoudkoppeling naar WinBooks, is het voortaan mogelijk om in Logistics te kiezen voor het aanmaken van PDF documenten die gelinkt kunnen worden met en geraadpleegd kunnen worden in WinBooks Accounting en Virtual Invoice.

In het verkoopdagboek,

maar ook vanuit het boekingentabblad van de klant kan je het gescande document via Virtual Invoice oproepen.

Bovenaan de pagina

Link met de boekhouding – Mogelijkheid om een centralisatierekening te definiëren per derde

In de parameters voor de boekhoudkoppeling naar WinBooks, is het voortaan mogelijk om een optie te activeren om een centralisatierekening te definiëren per derde.

Wanneer in de Derden fiche dit veld blanco is, dan wordt de in de parameters gedefinieerde centralisatierekening gebruikt.

Bovenaan de pagina

Fiche Derde – Beheer IBAN en BIC nummers

De Derden fiches beschikken nu over IBAN en BIC velden, die gelinkt zijn met de WinBooks boekhouding.

De IBAN wordt automatisch aangemaakt wanneer een geldige BBAN van een Belgische derde Valid is tijdens activatie van dit veld.

De ingevulde waarde van het IBAN veld wordt gecontroleerd.

De BIC wordt automatisch ingevuld op basis van de IBAN. De naam van de bank wordt eveneens automatisch weergegeven.

Bovenaan de pagina

Parametrage van de schermen

Het parameterscherm van de schermen werd verbeterd. Een boomstructuur laat toe om de samenstelling van het scherm beter weer te geven. De elementen kunnen zowel horizontaal als vertikaal verplaatst worden om geïntegreerd te worden in blokken van type pagina's of groepen.

Het scherm om één element te parametreren is uitgebreider en beter gestructureerd.

Men kan nu extra velden toevoegen aan bijna elke standaardveld van een scherm.

Resultaat in het klantenscherm :

Het is ook mogelijk om een element rechtstreeks in het betrokken scherm toe te voegen via CTRL en rechtermuisklik op een bepaald veld.

Bovenaan de pagina

Hot backup

Een nieuwe mogelijkheid die toelaat om een backup te starten op om het even welk moment!

Inderdaad, in bepaalde dossiers met meerdere gebruikers die permanent aangelogd zijn, is het soms zeer moeilijk om een exclusieve toegang tot de database te bekomen.
Het is nu dus mogelijk om een backup uit te voeren, zelfs indien het programma nog actief is op andere pc's.

Het is evident dat de uitgevoerde backup mogelijk niet volledig is, bv. wanneer op dat moment een document werd aangemaakt.

Bovenaan de pagina

Nieuw intern beheer van de « ID »

Het programma gebruikt voortaan een nieuw en sneller algoritme voor het toekennen van unieke interne ID's van gegevens die in de database worden opgeslagen. Het betreft een transparante aanpassing voor de gebruiker.

Bovenaan de pagina

Parametreerbare rapporten – Algemene verbeteringen

Het filtergedeelte van de parametreerbare rapporten laat toe om meer gesofisticeerde condities te bepalen.

Een selectiecriterium kan beschouwd worden als een variabele en kan worden gebruikt in de eerste selectiestap van de gegevens (bv. gevens opvragen voor een bepaalde periode).

Dit criterium kan toegankelijk, niet toegankelijk of niet zichtbaar zijn.

Een invoermasker en de lengte kunnen gedefinieerd worden.

Het vergelijkingscriterium kan eveneens worden aangepast.

Bovenaan de pagina

Beheer multi-sites – Beheer van transferopdrachten tussen sites met beheer van backorders

• Wanneer Logistics wordt gebruikt in multi-sites, bestaat er nu een nieuwe mogelijkheid om goederen te transfereren van de ene site naar de andere. In het algemeen is het zo dat een satelliet site goederen bestelt bij de centrale site. In dit geval, beschikt elke site over haar lijst met dagboeken en haar lijst met magazijnen. Een nieuw type dagboek werd hiervoor toegevoegd : « KE».

Dit dagboek gedraagt zich als een dagboek voor klantenbestellingen, met dat verschil dat men in het document de klantcode van de site (interne klant), die de goederen wenst te ontvangen, invult.

Vervolgens kan men deze « interne » bestelling omzetten zoals een andere bestelling. Het tussenscherm laat toe om de geleverde hoeveelheden te valideren met de bestelde hoeveelheden, waardoor de backorders kunnen worden beheerd voor de transferbestellingen.

• Dit transfersysteem werd voorzien om te werken met een « transit » stock. Het is inderdaad zo dat wanneer de centrale site goederen stuurt naar een van zijn sateliet sites, deze goederen gedurende een bepaalde tijd zich noch in het centrale magazijn noch in het magazijn van de satelliet site bevinden, maar in een « transit » magazijn.

Het is duidelijk dat deze bestelde hoeveelheden niet in conflict komen met de backorders klanten en leveranciers.
In het tabblad Stock van de artikelfiche, vinden we alle informatie m.b.t. deze transferbestellingen. In onderstaand scherm heeft site 70, 50 stukken besteld, 4 ervan werden verzonden door de centrale site en bevinden zich dus in « transit » (Stock TR). Op het niveau van site 70 hebben wij dus een backorder van 46 stuks.

Wanneer de satelliet site de goederen ontvangt, dan worden de ontvangen hoeveelheden in stock « TR » omgezet naar zijn eigen magazijn.

Bovenaan de pagina

Beheer van reserveringen : Een extra stap tussen de bestelling en de levering

Er bestaat nu een nieuw type dagboek « Reservatie » genaamd, die toelaat om een bestelling om te zetten in een reservatie. Het gevolg is dat de backorder wordt verminderd en dat de goederen de stock verlaten. Dit document gedraagt zich zoals een verzendnota.

Een bestelling kan omgevormd worden in meerdere reservaties. Er is bijgevolg een notie van backorder tussen de bestelling en de reservatie.

Een reservatie kan omgezet worden in een « echte » verzendnota. Het programma zal dan de lijnen uit de reservatie verwijderen, maar zal de hoofding van het document bewaren zodat er een spoor behouden blijft in de link van de documenten.

Bovenaan de pagina

CRM : Beheer van opportuniteiten op dossierniveau

Na activatie van « Beheer van de opportuniteiten », vertoont het standaard dossier een veelvoud van nieuwe velden.

De gebruiker kan aldus een dossier beter identificeren, een type bepalen, deze linken met een budget, een slagingskans % toekennen, statuut bepalen, enz....

Twee extra tabbladen werden toegevoegd. Een om de lijst van de CRM acties te zien die deze dossiercode gebruiken en een andere om statitieken toe te voegen. Via deze statistieken zal het makkelijk zijn om onmiddellijk de gerealiseerde marge van een dossier te kennen.

Bovenaan de pagina

Documenten : Mogelijkheid om voorgedefinieerde bijgevoegde documenten toe te voegen tijdens het versturen via email

U heeft nu de mogelijkheid om per dagboek en per layout, bestanden toe te voegen aan uw te verzenden emails.

Resultaat :

Bovenaan de pagina

Beheer Pre-bestellingen klanten en leveranciers

Het nieuwe type dagboek « Pre-bestelling » laat toe om bestellingen van klanten, leveranciers en werkplaats aan te maken, die niet in aanmerking worden genomen voor de berekening van backorders. Deze documenten kunnen worden omgevormd tot klassieke bestellingen. Het equivalent van de backorder wordt aangemaakt bij omzetting van het pre-bestellingsdocument naar de bestelling.

Bovenaan de pagina

Beheer van notities in HTML formaat (Derde fiche, notitie in de documenten, CRM, enz….)

Zoals reeds meerdere malen vermeld in dit document, integreert deze nieuwe versie een uiterst precieze functionaliteit : het beheer van notities in HTML formaat, incl. de mogelijkheid om deze af te drukken!

Bovenaan de pagina

Derden fiche – Validatie van de BTW-nummers voor Intracommunautaire landen

De BTW-nummers voor de intracommunautaire landen worden vanaf nu gecontroleerd. De enige voorwaarde is een internetconnectie. Wanneer er geen internetconnectie is, dan worden enkel de Belgische en Franse nummers gecontroleerd.

Bovenaan de pagina

Aanmaken van PDF bestanden : Nieuwe versie compatibel met OS 64 bit

De nieuwe versie PDF converter « Amyuni » werd geïntegreerd in Logistics. Deze is compatibel met alle besturingssystemen, waaronder deze die gebruik maken van de 64 bit technologie.

Bovenaan de pagina

Derden- en artikelfiches : Mogelijkheid om fiches te groeperen via kleuren per groep

Voor een betere visualisatie van uw artikelen of derden, kan u nu elke fiche linken aan een groep door toewijzing van een specifieke kleur per groep.

Bovenaan de pagina

Derden- en artikelfiches: Beheer van « Model » fiches tijdens het aanmaken van nieuwe fiches

• De modelfiches laten toe om bepaalde velden in een artikel- of derdenfiche op voorhand te laten invullen.

• De modelfiches kunnen niet gebruikt worden in de documenten en worden beschouwd als slapende artikelen nadat ze werden aangemaakt. Zie Parameters 'Slapende derden en modelfiches' in het tabblad Klanten/Leveranciers en 'Slapende artikelen en modelfiches' in het tabblad Artikelen.

• In het geval van het gebruik van POS (Point of Sales), is het mogelijk om een extra onderscheid te maken tussen Modelfiches en POS Modelfiches in de klantenfiche.

Wanneer de optie POS Modelfiches geselecteerd is, dan zal bij het aanmaken van een nieuwe klant, een selectiecriteria te voorschijn komen.

Op deze manier is het mogelijk om velden in te vullen die niet beschikbaar zijn voor de vertegenwoordiger via de POS interface.

Bovenaan de pagina

Blokkeren klanten : Mogelijkheid om de berekeningsformule voor het openstaand saldo van de klant te bepalen

De formule voor het openstaand klantensaldo is voortaan parametreerbaar.

Voorheen, werd enkel het doorgeboekt openstaand saldo in aanmerking genomen.
Nu kan u bv. beslissen om de openstaande bestellingen, de nog niet gefactureerde leveringen en/ of de nog niet doorgeboekte facturen in aanmerking te nemen voor de berekening van het totaal openstaande klantensaldo en zo eventueel het inboeken van nieuwe documenten blokkeren voor klanten die "geblokkeerd" werden. Gelieve hierbij op te merken dat indien de werkpost geen directe toegang heeft tot de boekhoudgegevens, de berekeningen toch zullen plaatsvinden op basis van de documenten die met de boekhouding gelinkt werden. In dit geval, zullen enkel de geregistreerde betalingen uit de boekhouding niet in aanmerking worden genomen.
Nieuwe informatie hieromtrent is beschikbaar in de klantenfiche :

Bovenaan de pagina

Derden Fiches – Nieuwe checkbox om een artikel uit te sluiten van alle kortingen

Heel eenvoudig ! Soms maakt een artikel deel uit van een prijzenfamilie, waar men een korting toestaat of wil men gewoonweg het invullen van een korting blokkeren voor een gegeven artikel.

Bovenaan de pagina

POS interface : Nieuwe module voor de automatische creatie van klantenfiches met behulp van een identiteitskaartlezer

Deze module laat een vlugge aanmaak van een klantenfiche toe, door gewoonweg de elektronische identiteitskaart in te lezen.

Hiervoor dient men een identiteitskaartlezer te installeren, meestal via USB met de PC aangesloten, alsook de daarbijhorende software installeren.

Bovenaan de pagina

CRM : Raadpleegscherm acties – Nieuwe knop die extra zoekcriteria toelaat

Er werd een nieuwe knop toegevoegd die u toelaat om zoveel zoekcriteria aan te maken als u zelf wenst.

Deze filter zal worden toegevoegd aan de standaard filters.

Bovenaan de pagina

CRM : Raadpleegscherm acties – Mogelijkheid om een groep van acties te wissen

Het is voortaan mogelijk om een groep van acties in 1 keer te wissen.

Bovenaan de pagina

CRM : Afdrukken van een actiefiche vanuit een standaard rapport

Het is voortaan mogelijk om de inhoud van een actiefiche af te drukken via een standaard rapport. Voorheen kon dit slechts via een samenvoegdocument.

Bovenaan de pagina

CRM : Nieuw raadpleegscherm op basis van dossiers

Het raadpleegscherm van de acties liet reeds toe om diepgaande opzoekingen te doen op basis van acties. Een nieuw scherm laat nu toe om te zoeken op basis van de « dossiers » en in parallel de hiermee gelinkte acties te vinden.

Na selectie, heeft u vlug toegang tot de informatie van één of meerdere dossiers.
Het dubbel klikken op een actie laat u toe om deze te openen. Vanuit deze actie kan u met de pijltjes onderaan overgaan van de ene actie naar de andere, die bij dit dossier horen.

Bovenaan de pagina

EDI : Beheer van palletten

Integratie van het beheer van palletten in EDI formaat.

De boodschappen voor Delhaize en Carrefour zijn standaard inbegrepen.

Bovenaan de pagina

Statistieken per jaar en per maand : diverse verbeteringen

Het scherm van de « statistieken per jaar en per maand » werd aanzienlijk verbeterd. U kan nu deze grafiek opvragen voor leveranciers. De filtermogelijkheden werden ook uitgebreid. Het is voortaan mogelijk om de filters te bewaren in een tabel en hen te hergebruiken.

Bovenaan de pagina

Diversen

• Tijdens het opstarten van Logistics wordt er een toegangscontrole verricht tot de belangrijkste bestanden. Wanneer er geen toegang is tot een van deze bestanden, dan wordt de gebruiker hiervan onmiddellijk op de hoogte gebracht.

• POS : voor het gebruik van de kassalade via de seriële poort, heeft u nu een parameterscherm om de parameters in te stellen.

• Algemene parameters- tabblad Diversen : U kan nu het aantal layouts per dagboek bepalen.

• Aanmaningen klanten : het e-mailadres wordt nu vermeld in de lijst met onbetaalde facturen. Het is hierdoor voortaan mogelijk om rechtstreeks aanmaningen per e-mail te verzenden.