Via de menu Bestand > Documenten.

Omzetten van een leveranciersbestelling naar levering

Indien u nagenoeg de volledige bestelling ontvangt, kan u de bestelling ophalen en ze vervolgens omzetten naar een levering via de knop [Levering].

Het programma toont dan het volgende scherm :

U kan de niet-ontvangen regels uitvinken of de aantallen per maat wijzigen.

Bij de ontvangst van de volgende leveranciersbestelling zal het programma dan de nog niet geleverde aantallen (backorders) automatisch voorstellen.

Invoeren van de leveringsbon van de leverancier

Indien de levering ver afwijkt van de leveranciersbestelling, kan het eenvoudiger zijn om de levering manueel in te voeren in de plaats van te zoeken in de bestelling naar de geleverde regels.
Bij het bewaren van de leveranciersbon, zal het programma automatisch de openstaande bestellingen voor deze leverancier afpunten te beginnen met de oudste.

Welke methode u ook gebruikt om de leveringen op te slaan, het resultaat is steeds hetzelfde : de goederen worden opgenomen in de voorraad en de leveranciersbestellingen worden gesaldeerd (geheel of gedeeltelijk).

Indien u de leveringsbon van de leverancier afdrukt en u in de configuratie van het dagboek « Afdruk etiketten » aangeklikt heeft, zal het programma voorstellen om de artikeletiketten af te drukken.