Met de knop heeft u toegang tot het volgende scherm :

Het programma leest uw « inbox » van Outlook in.
De eerste maal kan dit enkele seconden in beslag nemen. Tijdens het lezen stuurt het programma het actieve venster naar de achtergrond en brengt het terug op de voorgrond als alles gelezen is.
Als resultaat krijgt u een lijst van de e-mails, hun inhoud en de lijst van de ingevoegde documenten (PS : De inhoud werd bewust verborgen voor dit voorbeeld).
Met de knop kan u de geselecteerde mail importeren in een nieuwe actie. De ingevoegde documenten worden mee geïmporteerd in de nieuw actie.
Met de knop kan u direct antwoorden (« reply ») op de mail, zonder een actie te genereren voor dit antwoord.
Met de knop kan u het herinlezen van uw « inbox » forceren. Inderdaad, bij een eerste opening van dit scherm zal het programma uw mails lezen, maar tijdens deze zelfde sessie en zelfs als u dit scherm verlaat, wordt steeds de laatste lijst getoond. Met deze knop kan u dus een up-to-date lijst bekomen.

Zoals u ziet, is bij een volgende opening van dit scherm, de titel van het « inbox » kader aangepast :

Opgelet , indien u het vak « Verwijdering van de e-mail na de import in een nieuwe actie» aanklikt, wordt de e-mail verwijderd uit uw inbox en dit zelfs als u de nieuwe actie niet bewaart !
Echter, afhankelijk van uw instellingen in Outlook, zullen de verwijderde e-mails verplaatst worden naar een map « DELETED ITEMS » (verwijderde items). U kan ze desgewenst toch nog recupereren!
Nadat u de e-mail geïmporteerd heeft in de nieuwe actie, dient u nog de overige gegevens van de actie in te vullen : het bedrijf en de contactpersoon worden automatisch herkend voor zoverre u uiteraard hetzelfde e-mail adres ingevoerd heeft in de fiche van het bedrijf of van de contactpersoon.
De in de oorspronkelijke e-mail ingevoegde documenten worden in de actie opgehaald als geïmporteerde documenten.
Het onderwerp en de inhoud van de e-mail worden opgehaald in de overeenstemmende velden van de actie.