Deze module laat u toe wissels te beheren:

• Wisselbrieven genereren op basis van facturen of verzendnota's (groeperen van meerdere facturen of verzendnota's op één wisselbrief) en hieraan interesten, eventuele kosten en andere vorderingen toe te voegen.
  • Afdrukken van wisselbrieven
  • Opvolging van al dan niet getekende wisselbrieven
  • Opvolging van al dan niet geïnde wisselbrieven

Zonder deze module, is het niettemin mogelijk om voor een factuur een wisselbrief lay-out af te drukken.

Activeer de module Beheer van wissels via het menu Dossier > Instellingen > Algemene parameters en vink vervolgens in het tabblad Opties de parameter Beheer van wissels (A) aan.

Ga naar het scherm van de instellingen van het Beheer van wissels door op te klikken.

Parameter

Beschrijving

Code dagboek

Het dagboek op basis waarvan de wissels gemaakt worden. Normaliter is dit het facturatie dagboek.

Statuut document

De selectie van documenten voor het genereren van wissels kan gebeuren op basis van hun status.

Betalingswijze

Enkel documenten met deze betalingswijze zullen als wissels opgenomen worden.

Termijn in dagen

Voor berekening van de vervaldatum van wissels.

Kosten

De toe te voegen kosten in € voor het behandelen van wissels.

Interestpercentage

Voor het berekenen van de toe te voegen interest.

Periode voor heffing van interesten

Aantal dagen zonder interest.