In dit tabblad vindt u de facturen terug die door uw klant naar u verstuurd werden.

De functionaliteiten in dit gedeelte zijn dezelfde als deze van in 'Mijn bureau', mits uitzondering van het toevoegen van facturen en van de betalingen.

Validatie van de facturen door de klant verstuurd, vóór OCR

In bepaalde gevallen, of bij bepaalde klanten, zal de accountant niet toestaan dat de klant rechtstreeks facturen naar de OCR-herkenning stuurt. Deze functionaliteit wordt ingesteld op het niveau van de gebruiker op het digitalisatieplatform (Portaal).

Facturen verzonden door deze gebruiker moeten door de accountant gevalideerd worden: indien deze optie geactiveerd is, moeten de documenten verstuurd door deze gebruiker, door de accountant worden goedgekeurd vóórdat deze documenten op het digitalisatieplatform verwerkt worden via de OCR of louter getransporteerd worden via het transportpatroon.

De goedkeuring of validatie van het document door de accountant is een functionaliteit van WinBooks Connect en laat aan de accountant toe om de documenten die door de ondernemer verstuurd werden, te controleren. De accountant kan de documenten eventueel aanpassen (groeperen, opsplitsen, herordenen, wissen, ...) alvorens deze te valideren. Deze methode bespaart dus de OCR-patronen van de accountant door de OCR-decodering van irrelevante documenten te vermijden.

De accountant die op deze manier werkt, zal deze facturen terugvinden in het tabblad VERZONDEN NAAR ACCOUNTANT. Deze zullen voorzien zijn van het icoon , hetgeen erop wijst dat zij nog niet naar de OCR-herkenning verstuurd werden. In dit stadium kunnen zij nog gewist worden.

De facturen die langs de OCR mogen passeren moeten eerst worden geselecteerd en worden vervolgens naar de OCR worden gestuurd door bovenaan in het scherm op te klikken.

De facturen niet naar de OCR mogen worden verstuurd (omdat ze bijvoorbeeld onleesbaar zijn), kunnen gewoon getransporteerd worden door bovenaan in het scherm op te klikken.

Gebruik de sorteermogelijkheid  om de facturen te selecteren die nog niet definitief naar het tabblad Verzonden naar de Accountant verstuurd werden.

Van zodra de geselecteerde facturen expliciet door de accountant naar de OCR of Niet naar de OCR verstuurd zijn, verandert het icoontje in .