Om het goed functioneren van EDI te garanderen hebben we waarschuwingsschermen toegevoegd bij het opslaan van documenten, in het geval dat:

• een verzendnota niet gelinkt is aan een bestelling
  • een factuur niet gelinkt is aan een verzendnota en aan een bestelling
  • enz...

In EDI wordt het document niet verwerkt als de koppeling niet kan worden getraceerd.

Op die manier kan men altijd de verplichte referenties terugvinden die in EDI verplicht zijn.

• Wanneer u een bestelling invoert krijgt u een waarschuwing als u het veld ref. niet invult met de referentie naar de bestelbon van de klant.

• In het geval dat u rechtstreeks een factuur of een creditnota probeert op te slaan zonder een document van de bestelling mee te geven, zal een scherm u vragen om het nummer van de bestelbon van de klant alsook de datum van de bestelling van de klant in te voeren.

Dezelfde controle wordt uitgevoerd op het moment van export (bij het genereren van de XML-bestanden, zoals bepaald in de configuratie van de EDI Export, via het veld 'De te importeren referentie mag niet leeg zijn').

Voor EDI bent u dus beperkt tot 1 bestelling -> 1 verzendnota -> 1 factuur -> 1 creditnota. Als deze linken niet aanwezig zijn, zal het document niet worden uitgewisseld.

U kunt ook beslissen om slechts 1 soort document voor EDI te gebruiken, bijvoorbeeld enkel de facturen. In de gebruikte definities moet er dan voor gezorgd worden dat de eventueel noodzakelijke verwijzingen naar andere documenten correct worden toegevoegd.