Kleine herinnering van alle functionaliteiten die in de applicatie zijn opgenomen sinds release 7

Beheer van voertuigen in de VU 2020

Kopiëren van algemene rekeningen

Beheer meerdere e-mailadressen voor aanmaningen en klantenfacturen

Naast het veld e-mailadres voor aanmaningen/facturen in een klantenfiche, hebt u via  de mogelijkheid om meerdere e-mailadressen aan te maken.

U kunt dus, indien u dit wenst:

Back-up

Dossier Luxemburgse wetgeving

Interne balans

Andere functionaliteiten

Nieuwe functionaliteiten van release 8

Een nieuwe module 'Luxemburg' is toegevoegd aan de lijst met modules.
Deze module is nodig om officiële Luxemburgse documenten te genereren.
Deze module wordt automatisch opgenomen op de licentievouchers van klanten die in Luxemburg zijn gevestigd. Voor andere klanten om het aan te vragen, en een nieuwe voucher wordt gegenereerd met deze module.

Look 2021

Spreiding van de kosten van een factuur

Fiches 281.71

Geef in WinBooks een VI-document of een aanmaningsbrief in gereduceerd formaat weer

Weergave in verkleind formaat van een document dat aan een boekstuk is gekoppeld of van een aanmaningsbrief, door de cursor over het icoon  te bewegen.

Selecteer de grootte van het weer te geven document in het veld 'Het document in een miniatuur weergeven' in het tabblad 'Divers' van de gebruikersvoorkeuren van WinBooks Classic.

Klein 384px
Medium512px
Groot768px

Virtual Invoice moet niet geopend zijn.

Wanneer u een betalingsvoorstel afdrukt (of een pdf genereert), genereer een pdf-bestand met alle te betalen VI-facturen

Als u vraagt ​​om een ​​betalingsvoorstel af te drukken, kunt u ook vragen om een ​​.pdf-bestand in bijlage te genereren.

Dit bestand bevat alle facturen die zich in Virtual Invoice bevinden en worden toegevoegd aan de boekingen die in het betalingsvoorstel zijn opgenomen.

U kunt ook de map specificeren waar dit bestand zal worden opgeslagen.

Matchen

Om verrichtingen van de huidige boekjaren te matchen moet u niet langer 'Alle periodes' selecteren. U kunt één van de huidige boekjaren selecteren EN sorteren.
Om daarentegen de verrichtingen van een gearchiveerd boekjaar te matchen, moet u altijd 'Alle periodes' selecteren.

Automate

Nieuw menu-item 'AUTOMATE'

Er is een nieuw menu-item toegevoegd in de werkbalk tussen de menu's 'Audit' en 'Venster'

De 'SODA'- en de 'e-FFF SocSec'-bestanden kunnen automatisch worden ingelezen door de Automate (Automatisatie)

Net zoals bij de CODA-bestanden, vul de map in waar de in te lezen 'SODA'-/'e-FFF SocSec'-bestanden zich bevinden.

Inlezen van CODA-bestanden 'op aanvraag'

Standaard worden de CODA-bestanden dagelijks ingelezen (Automatisch inlezen - Dagelijks).

U hebt nu de mogelijkheid om dit automatisch inlezen aan te passen en het aantal dagen te kiezen waarna de CODA-bestanden moeten worden ingelezen, maar ook om het inlezen van CODA-bestanden 'op aanvraag' te doen.

Als u kiest voor de optie 'Automatische inlezen' - Met een tussentijd van X dagen' en u voert bijvoorbeeld 7 dagen in, dan wordt een CODA-bestand van 12/01 ingelezen op 19/01.

Zodra u de optie 'inlezen van CODA-bestanden op aanvraag' hebt aangevinkt en uw dossier gesloten hebt en terug geopend, verschijnt er een nieuwe menu-item in de menu BANKEN

Voer de datum in tot waarop u de CODA-bestanden wilt inlezen en klik op bevestigen. Bij het verlaten van uw dossier zal uw verzoek tot het inlezen van deze CODA-bestanden worden uitgevoerd.

Ter informatie wordt de datum van het laatst geboekte document weergegeven. Dit kan handig zijn in een accountantskantoor dat facturen alleen zou hebben geboekt tot bijvoorbeeld het einde van vorige maand.

Technische informatie: de geselecteerde datum is te vinden op regel '0', positie 5 (lengte 6) in het CODA-bestand.

Opschonen van het 'log automate'-bestand

Voor gebruikers van de Automate kan het bestand 'Historiek' op lange termijn zeer groot worden.

Om de behandelingstijd (met name de opening) van dit bestand te reduceren, is het mogelijk om de logs die overbodig zijn geworden, te verwijderen.

Om toegang te krijgen tot het verwijderen van de historiek (logs) van WinBooks Automate:

1. Klik op het menu-item 'Automate'
  2. Klik vervolgens op het submenu-item 'Historiek WinBooks Automate wissen'
  3. Selecteer de soorten items die u wilt verwijderen en klik op de knop 'WISSEN'

Status van de Offload Service

Indien gewenst, kunt u een melding krijgen wanneer de Offload Service operationeel is of niet.

Vraag hiervoor uw verdeler om de optie 'Controleer of de Offload Service werkt' in de gevorderde parameters te activeren.

Standaard wordt de status van de Offload Service elke 30 minuten gecontroleerd.

Als u niet op de melding hebt gelet, kunt u uw cursor op dit icoon  in de werkbalk plaatsen (het icoon wordt grijs weergegeven als de Offload Service niet operationeel is).

Een tooltip toont u de status van de offload-service.

Verzamelen van ontbrekende bewijsstukken

Kleine extra's

Betaalcodes

Oorspronkelijk hadden we twee betaalcodes.

Bijvoorbeeld

15: 15 dagen na factuurdatum: een factuur van 11 juni vervalt op 26 juni

15E: einde van de maand nadat er 15 dagen aan de factuurdatum werd toegevoegd: een factuur van 11 juni vervalt op 30 juni

Nieuwe code Einde maand + x dagen: E15 : 15 dagen na het einde van de maand: een factuur van 11 juni vervalt op 15 juli

Beheer van de release notes

Door op  te klikken , is er een nieuwe menu voor u beschikbaar: .

Naast de toegang tot de online help, hebt u een extra optie: de release note

Als de knop rood is, betekent dit dat het gekoppelde document nog niet is gelezen.

Hij verandert van kleur (wit met een blauwe rand) wanneer het is gelezen: .

Release notes

Het doel van dit menu is om de hoofdlijnen weer te geven van de wijzigingen die in een versie zijn aangebracht.

U kunt het nummer van de Release note selecteren.

En als er een link is naar de online help, kunt u het meer gedetailleerde hoofdstuk bekijken door op de knop  te klikken.

Raadpleging van identificatiegegevens op de kruispuntbank van ondernemingen

Alleen voor Belgische klanten- en leveranciersrekeningen hebt u het icoon  naast het ondernemingsnummer.

Met dit icoon krijgt u, zolang het ondernemingsnummer wordt ingevuld, toegang tot de identificatiegegevens van deze rekening bij de kruispuntbank van ondernemingen.

De abonnementen

CODA

Beheer van terugbetalingen aan klanten tijdens het inlezen van CODA-bestanden

Standaard worden zoekopdrachten uitgevoerd op basis van het bedrag.

Is dit bedrag negatief, dan wordt met voorrang naar leveranciers gezocht.

Is dit bedrag positief, dan wordt met voorrang naar klanten gezocht.

Er is een wijziging aangebracht om een tweede zoekopdracht uit te voeren (door het type te wijzigen) (bijvoorbeeld als de rekening niet bij de leveranciers wordt gevonden, dan zoeken we bij de klanten).

Er is een optie toegevoegd om overbelasting van de verwerking te voorkomen wanneer deze zoekopdracht niet nodig is.

Btw-documenten stellen standaard de optie 'door het boekhoudkantoor' voor in plaats van 'door de aangever' (fiduciaire licentie)

Kolom toegevoegd in het resultatenscherm van het menu Invoeren/Zoeken

Een dossier toevoegen op het digitalisatieplatform

Synchronisatie van de WinBooks-dagboeken met Virtual Invoice

Taken verzenden naar Connect

Aangezien het tabblad Vervaldagen is verwijderd uit de WinBooks Connect-instellingen, is er niet langer een specifieke parameter die moet worden ingevuld om de optie 'Een lijst aan een taak koppelen' te activeren.

Deze optie wordt daarom automatisch aangeboden bij het verzenden van een document naar Connect.

Import Excel

Excel Add in

Office api: Configuratie van het pad naar een gepersonaliseerd wbsql.dbf-bestand per licentie

Lijst van de parameters

Intracommunautaire opgave

Indien deze intracommunautaire opgave een corrigerende intracommunautaire opgave is, vul dan het nummer van de 'Intervat Declaration Reference' in. Dit nummer wordt vermeld op de ontvangstbevestiging die door de Administratie wordt verstrekt bij het indienen van de eerste intracommunautaire opgave.

Deze corrigerende intracommunautaire opgave zal daarom de oorspronkelijke opgave bij de Administratie vervangen.

Standaardwaarde voor zoekopdrachten op de bewegingen bij het boeken in de gebruikersvoorkeuren

Het standaard dagboektype kan worden ingesteld voor zoekopdrachten op bedragen tijdens het inboeken van financiële verrichtingen.

Beheer van drafts tijdens het verzenden van facturen via Outlook

Verzenden via MS Outlook draft

Als u met Outlook werkt, kunt u uw e-mails genereren in de Outlook Draft-map.