De module « Exchange » laat toe om gegevens uit te wisselen tussen twee verschillende dossiers in tegenstelling tot de module « Replicatie» waar de twee dossiers dezelfde naam moeten hebben en op dezelfde manier moeten geparametreerd zijn.
Indien u in meerdere dossiers werkt of indien uw klanten of leveranciers ook met Flex of Logistics werken, kan u documenten met hen uitwisselen en uw artikelcatalogus bijwerken.

De module activeren

[LOG:Dossier, Instellingen, Algemene parameters], tabblad Opties , Klik Import/export van de gegevens (U) aan.

De module configureren

[LOG:Tools, Gegevensuitwisseling, Configuratie]
Via deze menufunctie dient u te bepalen met welke derden u de gegevens wilt uitwisselen. De eerste maal krijgt u een lege lijst : u kan in deze lijst derden toevoegen, wijzigen of verwijderen.

Export- en importgegevens van een derde configureren

Klik op Nieuw om de export- en importgegevens voor een derde toe te voegen.

Exportgegevens

Importgegevens

Klik op Bewaren om de ingevoerde gegevens op te nemen in de lijst.

Gegevens exporteren

[LOG:Tools, Gegevensuitwisseling, Export]
Via deze menufunctie kan u uw artikelen en bestellingen en/of leveringen exporteren naar het andere dossier.
Bevestig de export :

Zodra de export klaar is, kan u de inhoud van het log-bestand raadplegen.

Gegevens importeren

[LOG:Tools, Gegevensuitwisseling, Import]
Met deze functie kan u de artikelcatalogus en de bestel- of leveringsdocumenten van uw klanten of leverancier recupereren in uw dossier.
Bevestig de uit te voeren actie :

Zodra de import klaar is, kan u de inhoud van het logbestand raadplegen :