WinBooks on Web herkent automatisch de e-FFF elektronische facturen opgesteld in UBL2 formaat.

Ter herinnering, een elektronische e-FFF factuur bestaat uit:

Het xml-bestand bestaat uit een serie van karakters die de informatie van de factuur bevat.

Hoe een e-FFF factuur in Virtual Invoice uploaden?

Zorg ervoor dat u vóór het uploaden van de elektronische documenten in Virtual Invoice het juiste dagboek in het rechtergedeelte van Virtual Invoice geselecteerd hebt (Te boeken).

Klik op de knop onderaan rechts in Virtual Invoice voor het uploaden van de elektronische facturen.

Selecteer de pdf  en het xml- bestand van uw elektronische factuur, glijd (drag and drop) deze 2 documenten in het uploadscherm van Virtual Invoice op de knop 'Add files' en klik vervolgens op de knop 'Upload'.

Of selecteer beide bestanden in uw browser nadat u op 'Add files' hebt gedrukt en klik vervolgens op de knop 'Upload' om deze documenten te uploaden.

De 2 documenten, pdf en xml, moeten dezelfde naam hebben.

Het document wordt automatisch door Virtual Invoice gedecodeerd.

Indien de leveranciersfiche reeds standaardinformatie bevat (de te gebruiken algemene rekening en btw-code of sjabloon), hoeft u niets meer in te vullen.

U dient enkel nog de informatie na te kijken en de factuur in te boeken door op  te klikken.