De module Jaarrekeningen laat toe om uw jaarrekeningen op een snelle en efficiënte manier op te stellen en neer te leggen.  Gegevens in te brengen of automatisch te importeren.  De zeer uitgebreide controles zorgen voor een correct opgestelde jaarrekening en hyperlinks vergemakkelijken het verbeteren van eventuele fouten.

Met de basisversie en/of VZW en/of Jaarrekeningen volgens geconsolideerd schema kan u :

Met behulp van de optie Statistische vragenlijst kan u :

Klik hier voor toegang tot de online help voor de 'First Jaarrekeningen'.

Activatie van de Jaarrekeningen module

De Jaarrekeningen module is onmiddellijk geactiveerd na zijn installatie.

Een nieuwe submenu JAARREKENINGEN wordt vanaf dan toegevoegd in de menu DOSSIER.

Inlezen van de boekhoudgegevens in Jaarrekeningen

Selecteer het programma Jaarrekeningen via de menu DOSSIER/JAARREKENINGEN

Een scherm biedt u de mogelijkheid een periode te selecteren, maar steeds vertrekkende van de OPE periode van het huidige boekjaar. Dit kan heel nuttig zijn indien u bijvoorbeeld een balans van het eerste semester wenst te bekomen en dit alhoewel u reeds in de volgende periodes heeft geboekt.

U kan eveneens rekening houden met de herindeling van de rekeningen tijdens het genereren van een balans ('officiële' balans), maar enkel indien u een volledig boekjaar vraagt.
Door op  te klikken, wordt Jaarrekeningen geopend en worden de boekhoudgegevens vanuit WinBooks in het geselecteerde rapport ingelezen.