In WinBooks kunt u een groot aantal overzichten afdrukken. Deze overzichten worden in een enkel menu gegroepeerd en worden op vercheidene tabbladen onderverdeeld in functie van hun doel. Extra tabbladen worden toegevoegd bij het installeren van nieuwe modules : tabbladen Analytisch, facturatie, Vaste Activa, ...
U hebt meerdere mogelijkheden voor het afdrukken. Deze zijn identiek voor alle overzichten. Zo kunt u :

Om een overzicht af te drukken/te bekijken

Via het icoon hebt u direct toegang tot de afdrukmenu.

1. Klik op de menu DOSSIER.
  2. Klik op de optie AFDRUKKEN.
  3. Klik op één van de volgende tabbladen :
  4. In het gedeelte Mogelijke overzichten : kruis – of dubbelklik op – de overzichten aan die u wenst te bekijken en/of af te drukken.

Indien u maar één overzicht wenst te bekijken of af te drukken, hoeft u het niet aan te kruisen; het volstaat het gewenste overzicht aan te wijzen.

5. In het gedeelte SELECTIE, rechts : voer uw selectiecriteria in. Deze criteria verschillen in functie van het geselecteerde overzicht.

In de afrollijsten met selectiewaarden : dubbelklik op de gewenste waarde om die te selecteren.

Druk op  om het overzicht te bekijken, ook al hebt u de selectiecriteria niet gewijzigd.

De sorteercriteria worden onderaan het overzicht getoond.

6. Klik op één van de volgende knoppen in functie van de uit te voeren actie :

De knop Instellingen

De knop  die in de afdrukmenu beschikbaar is laat u toe aan te geven welke meldingen op het overzicht afgedrukt dienen te worden.

Datum

Laat u toe om de datum die op de lijsten dient afgedrukt te worden, te kiezen : de systeemdatum (defaultoptie), een specifieke datum of een bij de eerste afdruk te bepalen datum.

De verkorte naam van het dossier printen

Vink dit vakje aan indien u de verkorte naam op iedere pagina van de lijst wenst te bekomen.

Beknopte afdruk

Voor het merendeel van de boekhoudkundige lijsten, zal WinBooks u de keuze laten tussen een volledige afdruk of een beknopte afdruk. Indien dit effectief het geval is, zal een vakje in het rechtergedeelte van de printmenu u de mogelijkheid bieden om een beknopte afdruk te kiezen.
In een beknopte afdruk worden de gegevens onder een meer gebundelde vorm weergegeven en onder 'staandformaat' in plaats van 'liggend'.
Dit laat toe om heel wat papier te sparen.

De simulatie markeren

Indien u gebruik maakt van simulatieverrichtingen (diverse posten), kan de nadruk op deze laatste gelegd worden bij het afdrukken. U dient enkel dit vakje aan te vinken.

Geen logo afdrukken voor dit dossier

Indien u het beheer van logo's geactiveerd heeft, kan u beslissen om dit logo niet af te drukken voor dit dossier.

Kop- en voetteksten

Kies de omkadering van de kop- en voetteksten.

Achtergrond kop en voet

Kies de kleur van de achtergrond van de kop- en voetteksten.

De knop Periodes

Onder de menu afdrukken, in de lijsten van de boekhouding, is het voortaan mogelijk om een standaardperiode te bewaren.

Dit is handig wanneer u een reeks lijsten in één keer wenst af te drukken, zonder hierbij telkens een selectieperiode te moeten invullen.

Klik op  en vul de standaardperiode in.

Elke keer wanneer u een boekhoudlijst (of meerdere) selecteert, dan zullen de Periodes automatisch worden ingevuld in functie van deze standaardparameters.

Indien u deze standaardwaarden niet wenst te bewaren, vink het vakje Gebruik van de standaardparameters uit .  Deze optie is slechts nodig indien u de parameters niet wenst te bewaren wanneer u in de afdrukmenu bent.  Indien u het dossier verlaat, worden de parameters niet bewaard.