Dankzij het gebruikersbestand (USERS.DBF) worden de toegangen tot de verschillende dossiers, vanuit elk werkstation dat met WinBooks werkt, geregeld. Dit bestand bevat namelijk het pad naar de verschillende dossiers, alsook de gebruikersnamen, hun wachtwoorden en hun toegangsrechten.
Indien u WinBooks op een netwerk wenst te installeren dient u eerst de inhoud alsook de plaats van het USERS.DBF bestand correct te bepalen. Elk werkstation moet er toegang naar krijgen. Bijgevolg moet het bestand zich in een gedeelde map van de server (of pc die als server dienst doet in een peer to peer installatie) bevinden.

Twee situaties kunnen zich voordoen :