Bij het bewaren van een intracommunautaire aan- of verkoopfactuur (of een creditnota) wordt een extra scherm getoond waarin u de informatie aangaande Intrastat kan vervolledigen. Dit scherm kan ook bekomen worden als u in het invoerscherm  op  klikt.

Het is de combinatie van de 'landcode van de klant/leverancier en de gebruikte btw-code' die bepaalt of dit scherm al dan niet geopend en ingevuld moet worden.

In dit venster worden alleen de velden ingevuld die betrekking hebben op het land van herkomst of bestemming van de goederen en op het bedrag.

De hoofding van het scherm

Land

De landcode wordt automatisch overgenomen van de klant- of leveranciersfiche.

Transactie

Hier moet de code van de aard van de transactie worden ingevuld.

Selecteer een transactiecode in de afrollijst.

Als de transactie niet in dit venster werd ingevoerd, zullen de instellingen die in de parameters van de Intrastat-aangifte bepaald werden, in acht genomen worden bij het aanmaken van de aangifte.

Totaal document

Het veld totaal document herneemt het statistische bedrag dat moet worden geboekt.

Het middengedeelte van het scherm

Goederencode - Gewicht in Kg - Hoeveelheid

Vul de goederencode, het gewicht, de aanvullende eenheden (indien vereist) en de waarde van de goederen in. Als de goederencode niet geldig of onvolledig is, verschijnt een zoekscherm met alle geldige goederencodes.
Als er een goederencode in de klanten- of leveranciersfiche is vermeld, zal deze automatisch in de eerste regel voorgesteld worden .
Voor bepaalde goederencodes, moeten het veld gewicht of het veld hoeveelheid niet vermeld worden. In dat geval krijgt het veld een grijze achtergrond.

De zoekfunctie is eveneens beschikbaar wanneer u zich in het scherm van de goederencodes bevindt en u een welbepaalde goederencode zoekt.

Elk jaar wordt de lijst met de goederencodes bijgewerkt volgens de door de NBB doorgevoerde aanpassingen. Om rekening te houden met deze aanpassingen, moet u de versie van de Intrastat-module die deze wijzigingen bevat, opnieuw installeren.

Waarde  EUR

Het veld 'Waarde EUR' moet altijd worden ingevoerd. Eens het totaal bedrag Intrastat gelijk is aan het totaal van het document, is uw Intrastat-boeking volledig. U kunt alles bewaren.

Land van oorsprong

Dit veld is slechts aanwezig tijdens het bewaren van documenten met betrekking tot aankoopfacturen.

Vul het land van oorsprong van de goederen in.

Onderste gedeelte van het scherm

Totaal Intrastat

Het veld 'Totaal Intrastat' herneemt het bedrag dat u reeds hebt geboekt.

Het is niet noodzakelijk om de INTRASTAT-gegevens in te voeren bij het inboeken van de facturen. Deze gegevens kunnen ingevuld worden bij het aanmaken van de aangifte.

De handelingen

Klik op deze toets om uw Intrastat-gegevens op te slaan.

Deze knop laat u toe om een nieuwe regel toe te voegen.

Met deze knop kunt u de regel waarop uw cursor zich bevindt, verwijderen.

Biedt u de mogelijkheid om het scherm te verlaten en het al dan niet bewaren van uw gegevens.