Bij het registreren van een dossier in de Offload Service voor de overzichtstabel voor accountants, hebt u ook de optie om de automatisatie (Automate) van bepaalde taken te activeren.

Het doel van deze 'automatisatie' is om met behulp van verschillende services een reeks taken op de achtergrond uit te voeren. Taken zoals het automatisch uploaden van documenten naar Virtual Invoice, het inlezen van verkoopfacturen vanuit andere WinBooks-applicaties, het automatisch inlezen van CODA-bestanden of het automatisch verzenden van gegevens naar WinBooks View.

Het is bijvoorbeeld niet langer nodig om CODA-bestanden handmatig één voor één in elk dossier in te lezen. Ze worden automatisch in alle dossiers ingelezen waarvoor het automatisch inlezen van CODA-bestanden  geactiveerd is.

Technische informatie:

• Het automatisch inlezen van CODA-bestanden en het  automatisch verzenden van gegevens naar WinBooks View wordt afgehandeld door de Taakplanner. Ze worden daarom op een specifiek tijdstip uitgevoerd.
  • Als een gebruiker zich in een dossier bevindt terwijl een taak wordt uitgevoerd, dan wordt deze taak in wacht gezet en later opnieuw uitgevoerd voor dit dossier.

Wat zijn de vereisten voor het beheer van de automatisatie?

• Deze zijn identiek aan de vereisten van het overzichtstabel voor accountants
  • Werken met een fiduciaire-licentie
  • Minimum WinBooks versie 7.02.030
  • Als de Offload Service al geïnstalleerd is, de versie updaten ...
  • De boekhoudgegevens moeten zich op een Windows-server bevinden
  • Beschikken over een Virtual Invoice licentie (Verplicht)
  • Beschikken over een toegang tot WinBooks Connect (Facultatief)
  • Beschikken over de CODA-module indien u de CODA-bestanden automatisch wenst te recupereren
  • Beschikken over een toegang tot WinBooks View, indien u de WinBooks back-up die nodig is voor WinBooks View automatisch wenst te genereren
  • Elke gebruiker moet over zijn eigen WinBooks ID beschikken, die overeen moet komen met een e-mailadres en zijn wachtwoord.
  • Dit WinBooks ID moet toegangsrechten hebben op het digitalisatieplatform voor de dossiers waarin hij de Automate wenst te gebruiken.
  • De Offload Server installeren op de gegevensserver, behalve indien dit reeds gedaan is om de overzichtstabel voor accountants te gebruiken. Het is deze service die zorgt voor:
    • Downloaden van documenten
    • Deze ter beschikking stellen van de accountant
    • Tellen wat er beschikbaar is voor de overzichtstabel voor accountants
    • Recupereren van de verkoopfacturen die verzonden zijn naar de accountant en ingeboekt in WOW
    • Inlezen van CODA-bestanden
    • Genereren van de back-up nodig voor WinBooks View en de gegevens in WinBooks View updaten
  • De module 'Automate' activeren in de algemene parameters van het dossier (Vraag uw verdeler naar de module indien deze niet op uw voucher staat. U ontvangt dan een nieuwe voucher.).

De installatie van de Offload Service is gedetailleerd beschreven in de technische documentatie, voorbehouden voor verdelers.

Een andere installatiegids is beschikbaar voor multi-licentie omgevingen (voornamelijk voor onze hosters).

Technische kennisgeving voor de verschillende services en de taakplanner van Windows (Task scheduler)

(Klik op de desbetreffende link om het document te openen)

Natuurlijk, als de Offload service al geïnstalleerd is voor het gebruik van de overzichtstabel voor accountants, hoeft u deze natuurlijk niet opnieuw te installeren, behalve voor een eventuele update.

DOSSIER / OVERZICHTSTABEL - AUTOMATE/ OVERZICHTSTABEL VOOR FIDUCIAIRES / Toevoeging - Wijziging of AUTOMATE/Toevoeging - Wijziging