Deze functie is alleen toegankelijk voor fiduciaire licenties en wordt beschermd door de administratorcode.

Principe

• Het aanpassen van het boekhoudplan van een basis- of hoofddossier om vervolgens:
    • een of meerdere algemene rekeningen te kopiëren naar het boekhoudplan van andere dossiers.
    • een of meerdere algemene rekeningen te wijzigen en deze wijziging in het boekhoudplan van andere dossiers op te nemen.

Algemene rekeningen kopiëren

• Klik vanuit het dossier waar u de kopie wilt maken in de menu DOSSIER op de optie ONDERHOUD/KOPIEREN VAN ALGEMENE REKENINGEN.

• Selecteer de te kopiëren rekening(en). De kolommen met betrekking tot de verschillende velden die kunnen worden gekopieerd, worden ter informatie weergegeven.
  • Klik op 'Volgende'.

• Selecteer de te recupereren gegevens.

De omschrijving van deze verschillende gegevens wordt uitgelegd in het hoofdstuk met betrekking tot het boekhoudplan.

• Omschrijving 1 wordt automatisch geselecteerd voor de kopie.

De taal van het dossier wordt naast dit veld weergegeven.

• Pas de kopieer- of bewerkopties aan. U kunt:
    • De rekeningen in het laatste of de twee actieve boekjaren van het dossier van bestemming toevoegen.
    • De rekening in het dossier van bestemming toevoegen als deze reeds bestaat.
    • Kopieer de rekeningen enkel naar de dossiers die in dezelfde taal als deze van het brondossier werden aangemaakt.

• Klik op 'Volgende'.

Een waarschuwingsbericht kan worden weergegeven als het veld 'Omschrijving 2' niet voor alle rekeningen is ingevuld.

• Selecteer de dossiers waarnaar u wilt kopiëren (Alleen de huidige dossiers worden weergegeven).
  • Klik op 'Volgende'.

• De dossiers waarnaar de rekeningen worden gekopieerd, worden weergegeven in een tussentijdse tabel.
    • Voor elk dossier wordt een reeks controles uitgevoerd.

• De status van het dossier is 'groen', als de kopie zal worden aangemaakt.
      • De status van het dossier is 'oranje' als de kopie met de nodig zorg zal worden aangemaakt, en dit:
        • Als de code van de taal van de twee dossiers verschillend is (Enkel wanneer de optie Kopieer enkel naar de dossiers die in dezelfde taal als deze van het brondossier werden aangemaakt, niet werd geactiveerd).
        • Als dit rekeningen zijn om te vervangen. Het aantal te vervangen rekeningen wordt dan weergegeven.
      • De status van het dossier is 'rood', als de kopie niet zal aangemaakt worden en dit:
        • Als de lengte van de rekeningen tussen het dossier van bestemming en het brondossier verschillend zijn.
        • Als de wetgeving van de twee dossiers verschillend zijn.
        • Als de talen van de twee dossiers verschillend zijn (Enkel wanneer de optie Kopieer enkel naar de dossiers die in dezelfde taal als deze van het brondossier werden aangemaakt, geactiveerd werd.).

De kolom 'Commentaar' wordt meestal ingevuld als er een probleem is met de toegang tot de map of de bestanden. (Een reorganisatie die bijvoorbeeld wordt uitgevoerd in het dossier van bestemming.)

• Klik op 'Volgende'.

• Bevestig het updaten van de boekhoudplannen.

Technische informatie :

• Op het einde van de behandeling wordt er een bestand TranferAccounts_datumvandedag.log aangemaakt.
  • Dit bestand bevindt zich in de gegevensmap van het dossier van waaruit de kopie is gestart.
  • U vindt er de details van de kopie, dossier per dossier en of de kopie kon worden aangemaakt of niet.