Connect laat u toe om uw documenten op verschillende manieren te uploaden:

• door een drag and drop uit te voeren op uw bureau
  • door '+FACTUREN TOEVOEGEN' te selecteren
  • door gedematerialiseerde facturen rechtstreeks naar een specifiek mailadres te sturen
  • door een 'Dematbox' scanner verbonden met een dossier te gebruiken
  • door de mobiele Connect app te gebruiken

1. Drag and Drop op uw bureau

Selecteer de gewenste PDF-documenten via uw browser. Versleep deze rechtstreeks op het bureau van Connect.

Specificeer het type van de geüploade documenten, evenals de betalingsstatus. Klik vervolgens op .

Iconen

De extensie van het gedownloade bestand wordt niet geaccepteerd door Connect.

Het gedownloade bestand bestaat al. Het is een duplicaat.

Het gedownloade bestand is correct.

Klik op om het zojuist gedownloade bestand te verwijderen.

2. Facturen toevoegen

Klik bovenaan in de menubalk op .

Overloop de boomstructuur van uw harde schijf/server om de gewenste documenten te selecteren.

Specificeer het type van de geüploade documenten, evenals de betalingsstatus.

Specificeer indien nodig het bestemmingsdagboek van de boekhouding, een eventueel sleutelwoord of een aantekening.

Klik vervolgens op .

Iconen

De extensie van het gedownloade bestand wordt niet geaccepteerd door Connect.

Het gedownloade bestand bestaat al. Het is een duplicaat.

Het gedownloade bestand is correct.

Klik op om het zojuist gedownloade bestand te verwijderen.

3. Een specifiek mailadres gebruiken

Connect biedt u de mogelijkheid om een specifiek mailadres te definiëren gewijd aan de directe ontvangst van uw leveranciersfacturen. De documenten die door uw leveranciers werden verzonden, bevinden zich aldus direct op het Connect-bureau van de Ondernemer.

De 3 mogelijke extensies voor het aanmaken van een mailadres gelinkt aan uw Connect-dossier zijn:

Raadpleeg de online documentatie met betrekking tot het aanmaken van een mailadres voor het verzamelen van de leveranciersfacturen.

De documenten komen rechtstreeks toe op het bureau van de Ondernemer, op dezelfde manier als bij het uploaden via de 'drag and drop'-methode of via het toevoegen van een factuur, met dat verschil dat hij zal moeten specificeren over welk type documenten het gaat alvorens deze naar de accountant kunnen worden verstuurd.

Er kunnen meerdere e-mails worden gecreëerd om de facturen en documenten per type te onderscheiden (aankopen, verkopen, andere).

Merk op dat Connect automatisch detecteert of het gedownloade document al eerder is gedownload, in dit geval geeft het aan dat het een duplicaat is.

4. Een 'Dematbox'-scanner verbonden met een dossier gebruiken

Principe: de 'DematBox'-scanner is gekoppeld aan de licentie die gedefinieerd is op het digitalisatieplatform. Deze scanner is vervolgens gekoppeld aan een gebruiker en deze kan kiezen welke dossiers de 'DematBox' zullen gebruiken.

De gebruiker kiest het bestemmingsdossier van de documenten die hij wenst te scannen.

Hij kiest vervolgens het bestemmingsdagboek.

De gescande documenten bevinden zich rechtstreeks op het Connect-bureau van de Ondernemer.

5. De Connect-app voor Android of iPhone gebruiken

Principe: de gebruiker downloadt de Connect-app op of .

Zodra de app is geïnstalleerd en geconfigureerd, kan hij een factuur scannen en deze rechtstreeks naar zijn Connect-desktop verzenden.