Sinds 2021 wordt deze service niet meer geüpdatet omdat deze is vervangen door de automatische indexering via de Offload Service.

Installatie

Download de Indexing Service op de website van WinBooks (http://www.winbooks.be).
U kunt de « VI Indexing Service » terugvinden onder de te downloaden software van Virtual Invoice.

Administratorrechten zijn vereist om deze service correct te installeren.

Om het netwerkverkeer te beperken, is het aanbevolen om de Indexing Service op de pc te installeren waar de te indexeren documenten zich bevinden.

Configuratie

De Indexing Service werd ontwikkeld om makkelijk te configureren. Het programma om deze service in te stellen, bevindt zich in het configuratiescherm van Windows.
Control Panel -> VI Indexing Service

Folders List

Het veld 'Folders list' moet het pad aangeven naar het bestand VirtualInvoice Folders.xml. De boekhouddossiers in dit bestand zullen geïndexeerd worden.

Catalogues place

Hier hebt u twee mogelijkheden met betrekking tot de plaats van de catalogi. Ofwel worden de catalogi in de directory van het archief van elk boekhouddossier geplaatst. Ofwel worden de catalogi in een specifiek door u gedefinieerde directory geplaatst.

Wat ook uw keuze is, de directory die de catalogi zal bevatten moet toegankelijk zijn voor de pc's die deze catalogi dienen te raadplegen.

Priority

Dit veld laat toe om de uitvoeringsprioriteit van de Indexing Service te bepalen.

Disable monitoring Files (only for files shared by SAMBA)

Dit veld laat toe om de monitoring van de bestanden te deactiveren. Indien de gegevens zich op een NAS bevinden, of wanneer ze gedeeld worden door SAMBA, dan moet u deze optie activeren.

Configuratie van Virtual Invoice

Na de configuratie van de Indexing Service, moet u Virtual Invoice configureren zodat het deze service zal kunnen gebruiken.

Ga naar de instellingen via de menu Bestand/Instellingen/tabblad Zoeken.

U moet het vak 'Indexing Service gebruiken' aanvinken.
Vervolgens dient u in het veld 'Locatie van de catalogi', de directory aan te geven waar de catalogi worden bewaard.

Dit veld moet op dezelfde manier geconfigureerd zijn als in CATALOGUES PLACE van de service.

Ofwel kiest u voor een unieke map voor alle dossiers (archiefmap van elk dossier), ofwel definieert u een map per dossier.

Specifieke configuratie voor een boekhouddossier

Ga met de rechtermuisklik op het dossier naar Eigenschappen /Gevorderd/Indexing service.

In dit scherm kunt u kiezen om de Indexing Service al dan niet te gebruiken voor dit dossier.

U kunt eveneens de toegankelijkheid van de catalogus testen. Gelieve op te merken dat de catalogus slechts wordt aangemaakt vanaf het moment dat het eerste document in deze catalogus geïndexeerd wordt.
U kunt eveneens vragen om de catalogus opnieuw samen te stellen. Dit kan handig zijn ingeval van een panne tijdens een indexatie.

Opgelet, in bepaalde netwerkomgevingen is het noodzakelijk om de Indexing Service te starten, gebruikmakend van een Windows account die specifieke rechten heeft.
Ga hiervoor naar het configuratiescherm (Control panel) / Administrative tools / Services. Dubbelklik op « VIIndexing Service » en ga naar het tabblad « Log On». Vink vervolgens de optie « This account » aan en vul een gebruiker in die over volgende rechten beschikt:

1. Recht over de directory die de configuratiebestanden van Virtual Invoice bevat
  2. Recht over de directory's die de boekhoudgegevens van WinBooks bevatten
  3. Recht over de pc waarop de Indexing Service geïnstalleerd is

Hoe de Indexing-service deactiveren ?

Ga naar het configuratiescherm van Windows om het te deactiveren.
Control Panel -> Administrative tools → Services

Ga via een rechtermuisklik op de lijn 'Virtual Invoice Indexing Services' → Properties

Controleer of u 'Manual' in het veld van het 'Startup type' hebt staan en klik vervolgens op stop.