Hoe gaat u te werk?

Indien u beslist om uw betalingsbestand rechtstreeks via Isabel 6 te versturen, krijgt u verschillende vensters te zien.
U beendigd de handeling door het betalingsbestand op de site van Isabel te ondertekenen (indien u het wenst, uiteraard).

In het eerste venster, zal WinBooks u voorstellen om het betalingsbestand naar Isabel 6 door te sturen.
Eens u hiermee akkoord gaat, krijgt u een ander venster waarin Isabel u voorstelt om het bestand op hun site rechtstreeks te ondertekenen.

Indien u weigert om te tekenen, zal enkel het bestand worden verzonden.

Voer uw toegangscode naar Isabel 6 in. Indien u geen rechtstreekse toegang hebt gevraagd, zal deze code enkel dienen om uw bestand te versturen, en vervolgens zal deze handeling beeindigd zijn.

Indien u een aansluiting met Isabel hebt aangevraagd, zal er een internetvenster van Isabel 6 verschijnen en dient u zich aan te sluiten.

Het bestand dat u net verzonden hebt, verschijnt in het tabblad 'Transacties' waarin alle wachtende bestanden opgenomen zijn.
Selecteer het te ondertekenen bestand en kies Ondertekenen

Zodra u het bestand ondertekend hebt, dient u het opnieuw te selecteren en te verzenden

Indien de overeenkomst met Isabel, het verzenden van een betalingsbestand voor deze opdrachtgever niet toelaat, zal er een melding verschijnen*.

Daarentegen indien u niet wenst dat de betalingsbestanden rechtstreeks worden verzonden doch dat de bewaarde bestanden automatisch worden verzonden tijdens de volgende synchronisatie, dient u de bestanden met de nationale betalingen in de submap /NAT van de map CODA te plaatsen en de bestanden met de internationale betalingen in de submap /INT van de map CODA.