HERINNERING: Controleer voordat u doorgaat met de migratie of u minimaal versie 8.1.0 van Balansanalyse, een versie gelijk aan of hoger dan versie 8.02.110 van WinBooks Classic en een versie gelijk aan 22.10 van First Software hebt geïnstalleerd.

• Selecteer in WinBooks Classic het menu Dossier/ Jaarrekeningen

• Via een venster kunt u een reeks periodes selecteren, maar altijd beginnend vanaf de OPE-periode van het huidige boekjaar. Erg handig als u bijvoorbeeld een tussentijdse balans wilt van het eerste semester, wanneer u al begonnen bent met de boekhouding van de volgende periodes.
    U kunt bij het maken van een balans ook rekening houden met de balansherindeling 'officiële balans', maar alleen als u een volledig boekjaar transfereert.

• Kies of u de gegevens wilt overzetten naar Balansanalyse of naar First Software.

De opties worden weergegeven volgens de modules die op uw pc zijn geïnstalleerd.

• Door op ‘OK’ te klikken wordt de toepassing Jaarrekeningen of First Software geopend en worden de boekhoudkundige gegevens uit WinBooks getransfereerd naar het geselecteerde rapport.

• Er verschijnt een voorbeeld van de te importeren gegevens.
    Klik op 'Volgende'.

• Kies de rijen die u wilt importeren en klik op 'Volgende' als u deze gegevens wilt toevoegen aan de huidige proef- en saldibalans.

• Bevestig de import door op 'Toepassen' te klikken.

• Als uw bestand nog niet is gemigreerd van Balansanalyse naar First Software, zal een bericht u dit laten weten en voorstellen om dit bestand te migreren.

• De laatste stap in de transfer is om te bepalen of u uitsluitend uw gegevens importeert in de proef- en saldibalans, of u een nieuw document aanmaakt of dat u een bestaand document wijzigt.
    Klik op 'Volgende' nadat u uw keuze hebt gemaakt.

• Als u bijvoorbeeld een nieuw document aanmaakt, kies de module Structuurenquête of First Jaarrekeningen, evenals het schematype.

Voor meer informatie kunt u de online help van First Software raadplegen en verschillende video's van First Software bekijken.

Wat de video's betreft, raden wij u aan deze eerst te bekijken: