Een andere interessante mogelijkheid tijdens het inboeken: de herkende tekst van de factuur kopiëren tijdens het inboeken of op het klembord plaatsen (clipboard).

Wanneer u gegevens wenst te recupereren in een bepaalde boekingszone, dan moet u allereerst deze boekingszone activeren en vervolgens:

Om een woord of een bedrag te recupereren, ga hierop met de cursor in Virtual Invoice  staan (dubbel klik om de OCR te activeren, indien dit niet actief is) en transfereer rechtstreeks de inhoud

• ofwel met de rechtermuisknop;
  • ofwel met de linkermuisknop: het herkenningsvenster verschijnt: klik vervolgens bovenaan op de knop 'Kopieer' en kies vervolgens 'Kopieer in het WinBooks inboekscherm'.

Deze knop is slechts actief in combinatie met het WinBooks boekhoudprogramma.

Bepaalde automatismen zijn actief: wanneer u het totaal bedrag van de factuur kopieert, dan worden de basissen en de BTW herberekend in WinBooks.

Om meerdere woorden te kopiëren, gebruik de linkermuisknop.

Om niet meer te kopiëren in de boekingszone, maar op het klembord (clipboard), gebruik de knop 'Kopieer' en kies vervolgens 'Kopieer op het klembord'.