Dit hoofdstuk heeft als doel, om voor enkele types van scanners te tonen hoe de gevorderde opties in te stellen zoals de Auto deskew, automatische detectie van het papierformaat, maar eveneens de automatische rotatie van de pagina's.

Deze gevorderde opties worden in detail behandeld in het hoofdstuk Scannen in Virtual Invoice. Echter, voor bepaalde scannertypes vereisen de activatie van deze opties een manuele interventie van uwentwege in het interface programma van de scanner.

Waarom deze gevorderde opties activeren ?

De detectie van het papierformaat en/of de automatische rotatie zorgen voor een aangepast beeld.

U scant bijvoorbeeld een btw-bonnetje van een restaurant en u steekt deze per ongeluk omgekeerd in de scanner. Dankzij deze opties zal de scanner automatisch de grootte van het beeld (dat veel kleiner dan A4 is) aanpassen en het beeld herschikken.

Ter herinnering, deze aanpassingen worden automatisch uitgevoerd tijdens het OCR-proces. Echter, de processing werkt op basis van een kopij van het gescande origineel. En indien het nodig is om het origineel van de scan te raadplegen, kan het nuttig zijn dat deze laatste een correcte weergave is.

Enkele voorbeelden: in het kader van de integere scanning, zal de Fiscale Administratie steeds een controle willen uitvoeren op basis van het origineel. Maar ook voor de klanten van een fiduciaire die hun facturen doorsturen via de software ScanSend of Connect, wordt er een kopij van de scan bewaard bij de klant.

Onderstaande scanners werden door ons zorgvuldig getest. De keuze echter van een specifiek model zal vooral afhangen van uw persoonlijke behoeften.

Fujitsu Fi-6110

• Een scanresolutie van 300 dpi en recto/verso (duplex) modus, worden zonder enig probleem ondersteund door deze scanner.

De optie 'Auto Deskew' (verbetering van de uitlijning van het beeld) wordt op dit moment niet ondersteund (december 2010).

Volgens onze testen werd er geen vertraging tijdens het scannen ondervonden, wanneer deze opties werden geactiveerd.

Canon DR 2580-C

Klik op de knop 'Scannerinstellingen' zoals hierboven aangegeven.

Activeer vervolgens onderaan de knop 'More' en selecteer vervolgens de optie 'Text Orientation Recognition'. Klik vervolgens op 'Ok' en op 'Scan'. Deze optie wordt alzo bewaard voor de volgende keren.

Volgens onze testen werd er geen vertraging tijdens het scannen ondervonden, wanneer deze opties werden geactiveerd.

Volgende scanners werden getest, ofwel door verdelers ofwel door het Virtual Invoice team en werken correct met Virtual Invoice:

Deze lijst is louter informatief en niet volledig. Virtual Invoice beheert op dit moment enkel Twain 1.0 en Wia drivers.