Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Wanneer de leverancier niet door Virtual Invoice herkend werd, dan kunt u een nieuwe leveranciersfiche aanmaken vanuit het inboekscherm van een WinBooks Classic aankoopfactuur:

Image RemovedImage Added  

Klik op het icoon icoon Image Added zoals hierboven in de afbeelding is weergegeven:  WinBooks maakt een leveranciersfiche aan die automatisch wordt ingevuld op basis van het BTW-nummer en de gegevens bijgehouden in een WinBooks internetdatabase (optie: "Identificatiegegevens via internet: op dit moment enkel Belgische leveranciers).  

...

U kunt onmiddellijk vanuit het inboekscherm van WinBooks Classic in de lijst van de leveranciers gaan opzoeken via het vergrootglas Image Removed Image Added.

Image RemovedImage Added

Eens deze leverancier gevonden en ten einde hetzelfde probleem een volgende keer te vermijden, gelieve het ondernemingsnummer (BTW) en de IBAN-rekening in te vullen. Dit kan zeer eenvoudig: klik op het veld van het BTW-nummer in de leveranciersfiche in de boekhouding, om deze te activeren en klik vervolgens, in herkenningsmodus, d.w.z. met cursor , met de rechtermuisknop op het herkend BTW-nummer op het document in Virtual Invoice: het BTW-nummer wordt dan automatisch gekopieerd naar deze actieve boekhoudzone. Herhaal deze procedure voor de IBAN-rekening.

...

Tip

Indien in een reeds bestaande WinBooks fiche het ondernemingsnummer (BTW) of de IBAN-rekening ontbreekt, maar deze op een Virtual Invoice factuur werden teruggevonden, dan zal Virtual Invoice de fiche tijdens het inboeken van een factuur van de betrokken leverancier bijwerken door ofwel het ondernemingsnummer (BTW) ofwel de IBAN-rekening ofwel beiden in te vullen.