Installatie gelijktijdig met de installatie van de WinBooks Classic toepassing

Om de module Virtual Invoice gelijktijdig met WinBooks Classic te installeren, gelieve het hoofdstuk met betrekking tot de installatie op een mono-post te raadplegen.

Vergeet de module Virtual Invoice niet aan te vinken.

Wanneer de installatie is beëindigd,  kan de module Virtual Invoice in WinBooks geactiveerd worden via het menu Dossier/Parameters/Algemeen/Administratieve gegevens

Deze activatie moet per boekhouddossier gebeuren.

Nadien moet u Virtual Invoice ook serialiseren.

Installatie van Virtual Invoice wanneer WinBooks Classic reeds geïnstalleerd is

Download de module VI Full Setup van Virtual Invoice op onze downloadpagina (voorbehouden voor verdelers) en voer het programma uit.

De lanceringsvolgorde van de installatieprocedure is automatisch.

De installatieprocedure is in het Engels, maar van zodra het programma geïnstalleerd is, is het beschikbaar in het Frans, Nederlands en het Engels.

Het welkomstscherm verschijnt.

Klik op de knop "NEXT" om naar het volgende scherm te gaan.

Noteer vervolgens dat het systeem controleert of de configuratie van uw pc voldoende is (hoger of gelijk aan de minimumvereisten) en wanneer dit het geval is u voorstelt om verder te gaan door op "NEXT" te klikken.

Er wordt een standaard installatiedirectory voorgesteld. Gelieve te noteren dat de installatieprocedure detecteert of u al dan niet het WinBooks boekhoudprogramma gebruikt. In dat geval wordt Virtual Invoice in een subdirectory van WinBooks geïnstalleerd. Indien u Virtual Invoice als standalone programma gebruikt, dan wordt dit in de directory van de Windows programma's geïnstalleerd. Indien u daar goede redenen toe hebt, kunt u de installatiedirectory wijzigen door op de knop "BROWSE" te klikken en naar de gewenste directory te gaan. Klik vervolgens op "NEXT" om verder te gaan.

Het laatste scherm geeft een samenvatting van uw installatie weer en vraagt u om op de knop "INSTALL" te klikken om de installatie en de configuratie van de programma's op uw pc te starten. Een vooruitgangsmeter geeft de status van de installatie weer.

U kunt nu Virtual Invoice gebruiken.

Na de installatie van Virtual Invoice MOET U het programma openen via de snelkoppeling , die zich op uw desktop bevindt en NIET vanuit WinBooks om de installatieprocedure op een goede manier te beëindigen en om bepaalde basisinstellingen te verifiëren.

Instellingen van de configuratiedirectory's en toegang tot het gebruikersbestand van WinBooks

Alvorens te beginnen werken met Virtual Invoice, moet u de configuratie van de lokale configuratiedirectory verifiëren, alsook de directory van het gebruikersbestand van WinBooks.

Selecteer in het menu Bestand / Instellingen, het tabblad Directory's.

U moet dus verplicht volgende informatie invullen:

• de lokale directory die aangeeft waar de werkdirectory van Virtual Invoice zich bevindt op de lokale pc van de gebruiker;
  • de directory waar het gebruikersbestand zich bevindt (bestand users.dbf). Deze informatie is VERPLICHT.

Voor een netwerkinstallatie, dient u de installatie op alle pc's te herhalen en de gemeenschappelijke netwerkdirectory die de configuratiebestanden bevat, aan te duiden.

Wanneer uw installatie is beëindigd, gelieve Virtual Invoice te serialiseren.