Wanneer u aan het inboeken bent, kunt u facturen tegenkomen die uit meerdere pagina's bestaan en die niet voorafgaandelijk werden gegroepeerd. Maar deze stap, hoewel aanbevolen, is niet verplicht: u kunt nog groeperen tijdens het inboeken. Twee situaties kunnen zich voordoen :

Indien de factuur reeds werd gegroepeerd, kan Virtual Invoice zelf onmiddellijk de boekhoudkundige gegevens herkennen die zich op de laatste pagina bevinden. Wanneer uw leverancier u regelmatig multipagina facturen doorstuurt, hebt u er alle belang bij om de facturen van deze leverancier te groeperen voor het inboeken in de boekhouding.

Een vervolg van de factuur biedt zich aan na de factuur:

In dit geval, na het inboeken van de eerste pagina van de factuur, verschijnt het volgende document automatisch op het scherm. Omdat het hier gaat om het vervolg van de vorige factuur, klik gewoonweg in Virtual Invoice op dit icoon :

Per default zal het document automatisch worden gelinkt met het vorige boekstuk, dat net werd ingeboekt.  Het volstaat dus om op de knop 'Toekennen' te drukken: het programma zal u eenvoudigweg bevestiging vragen om een pagina toe te voegen aan dit boekstuk (dat reeds beschikt over de 1ste pagina van de factuur die werd ingeboekt).

Een vervolg van de factuur biedt zich aan voor de factuur of het totaal bevindt zich op de laatste pagina:

In dit geval, klik in Virtual Invoice op het volgende document (Bewerken/Volgende document of F7 ), totdat u de 1ste pagina van de factuur vindt, lees deze in de boekhouding in, ga terug naar het vorige document (het vervolg van de factuur) en link deze vervolgpagina door gebruik te maken van dezelfde functie.

Indien een document geen factuur is

Indien het document dat wordt aangeleverd geen factuur is, raadpleeg archiveren van andere documenten dan facturen.