U hebt gemerkt dat het geheel van de tekst van de facturen volledig wordt herkend, wat het gebruik van een uiterst sterke zoekfunctie toelaat. Voor een klein aantal facturen, beheert het systeem gemakkelijk gegevens.

Vanaf een honderdtal facturen, beginnen de prestaties af te nemen. Om dit nadeel te overwinnen, is Virtual Invoice gebaseerd op de krachtige Indexing Engine.

Door de 'Indexing Service gebruiken' te selecteren, geniet de gebruiker van een quasi onmiddellijke opzoeking op wel duizenden facturen.

De Indexatie Service (of Indexing Service) is een dienst die een 'Full Text'-opzoeking toelaat in gegeven directory's (mappen). Zo zal de motor de tekstbestanden indexeren volgens de verschijningsfrequentie van woorden (de klassieke voorzetsels zoals de, het, .., worden niet in aanmerking genomen). Hij gaat dus een catalogus aanmaken (een soort van mini database) die door Virtual Invoice kan geraadpleegd worden. Natuurlijk moet de Indexing Service op voorhand worden geïnstalleerd.

De volledige installatie en configuratie van de Indexing Service is beschreven in het hoofdstuk Indexing Service (Installatie en beheer) (oude methode) of via de automatische indexering via de Offload Service.

In dit stadium volstaat het om de locatie van de catalogi aan te geven. Gelieve te noteren dat het infeite dezelfde locatie is als deze gespecificeerd in de parameters van de service.