Tijdens de fase van het inlezen in de boekhouding, moet u zich het volgende visualiseren:

links, het inboekscherm van het dagboek Aankopen of van het dagboek Verkopen (indien u klantenfacturen wenst te importeren);

rechts, het in te boeken document.

U kunt, naar keuze, uw scherm opsplitsen in twee delen of een extra scherm gebruiken om het gescande document te bekijken.

In geval van intensieve boekingen, raden wij u ten zeerste aan om een tweede A4 scherm aan te sluiten: het document zal dan in ware grootte worden weergegeven en zal geen constant in-en uitzoomen vereisen.

De voorafgaande fase is dus het configureren van de WinBooks en de Virtual Invoice schermen, naast elkaar en waarbij Virtual Invoice dienst doet als een virtuele klasseermap.

Tijdens het inboeken in het aankoop- of verkoopdagboek, worden de herkende zones automatisch in WinBooks Accounting overgebracht.