Hoe weet men of er verwerkte documenten beschikbaar zijn?

  • ofwel ontvangt u een mail ter kennisgeving (optioneel);
  • ofwel ontvangt u een boodschap tijdens het openen van Virtual Invoice, die u uitnodigt om de verwerkte documenten te downloaden;
  • ofwel klikt u met de rechtermuisklik op de naam van het boekhouddossier en selecteert u 'Controleer of er documenten op de herkenningsserver beschikbaar zijn' en een boodschap u uitnodigt om de verwerkte documenten te downloaden.


Deze boodschap verschijnt niet als u de optie 'Controleer automatisch de aanwezigheid van documenten tijdens het openen van een boekhouddossier' onder Bestand / Instellingen / WinBooks Platform hebt uitgevinkt.

Na het downloaden bevinden de herkende facturen zich in de directory 'READY' (of in een submap per dagboek)

Vervolgens blijft er niets anders meer over dan over te gaan naar de laatste fase: Het boekhoudkundig inboeken in WinBooks Accounting.

Specifiek voor het downloaden van documenten na de PREMIUM-herkenning


Na het downloaden bevinden de herkende facturen zich in de directory 'READY' (of in een submap indien u dagboeken gebruikt), voorzien van één van volgende PREMIUM stempels:  

 Niets te melden: alle velden werden herkend.

 Waarschuwing: bepaalde velden konden niet worden herkend wegens onleesbaarheid of onvolledigheid, ... Een gedetailleerde uitleg is gegeven.  

 Het document is geen factuur of is onleesbaar.

Wanneer u met de muis op de stempel staat, ziet u de gedetailleerde uitleg:

In het geval dat de gebruiker meent dat een factuur incorrect werd herkend, kan hij een verbetering van de herkenning vragen

Met documenten die voor 99 % herkend zijn, blijft er niets anders meer over dan over te gaan naar de laatste fase: Het boekhoudkundig inboeken in WinBooks Accounting.

  • No labels