Zie hier wellicht de laatst te gebruiken functie in de software!

Inderdaad, na de overgang van het papieren naar het elektronische formaat door scanning, waarom nog terugkeren naar papier?  Indien u een factuur wil doorsturen naar een collega, dan volstaat een eenvoudige mail: plaats de betrokken factuur in bijlage : zie Import-Export van documenten.

Indien u echter gegronde redenen hebt om facturen af te drukken en u bent zich bewust van de gevolgen hiervan voor het milieu, zie hier de te volgen procedure:

Kies in de documentenlijst een of meerdere facturen via de gebruikelijke selectiemiddelen (Shift/Ctrl).

Klik vervolgens met de rechtermuisklik op de geselecteerde facturen en kies 'Afdrukken'.

Het gebruikelijke Windowsscherm om af te drukken laat u toe om de printer te kiezen en bepaalde parameters in te stellen.

Er moeten echter, om het milieueffect van het afdrukken op papier te minimaliseren, op voorhand enkele afdrukopties, beschikbaar onder Bestand/Instellingen/Afdrukken, bepaald worden :

Afdrukken met of zonder stempels: deze bevatten misschien interne vertrouwelijke informatie die niet moet worden weergegeven.

U kunt eveneens de positie van de stempels kiezen.

Alle bladzijden van een groep afdrukken (in de menu Groepering/Meerdere bladzijden): u zou voor verrassingen kunnen komen te staan indien alle bijlagen van een factuur worden afgedrukt, indien u enkel de eerste pagina wenst af te drukken.

Ook de verso bladzijden afdrukken (in de submenu Verso): kies per default om de verso bladzijden niet af te drukken.  Zo vermijdt u het dubbel aantal afgedrukte bladzijden ingeval van recto/verso documenten.