Tot aanvullende of uitzonderlijke afschrijvingen wordt overgegaan wanneer ingevolge economische redenen, de boekhoudkundige waarde van de materiële vaste activa hoger is dan de gebruikswaarde ervan.

Hoe een uitzonderlijke afschrijving maken?

Klik in het tabblad VERRICHTINGEN van de stamgegevens van het betrokken vast actief op  en kies onderaan rechts de optie Uitzonderlijke afschrijving.

Identificatie

Dit onderdeel bevat informatie van het goed waarop een uitzonderlijke afschrijving zal plaatsvinden.

De verschillende velden van dit onderdeel zijn ter info weergegeven en zijn niet wijzigbaar, met uitzondering van de naam.

Uitzonderlijke afschrijving

Specificeer het bedrag van de uitzonderlijke afschrijving.

Diverse posten

Specificeer de periode waarin de diverse verrichting van de uitzonderlijke afschrijving zal geboekt worden, alsook de datum.

Specificeer eventueel een opmerking voor de diverse verrichting van de uitzonderlijke afschrijving.

Vast Actief

Geeft de situatie van het goed weer in het begin van het boekjaar.

De verschillende velden van dit onderdeel zijn ter info weergegeven en zijn niet wijzigbaar.

Afschrijving

Geeft de geboekte afschrijvingen weer in het begin van het boekjaar, de uitzonderlijke afschrijving die zal geboekt worden, evenals de impact ervan op het einde van het boekjaar.

De verschillende velden van dit onderdeel zijn ter info weergegeven en zijn niet wijzigbaar.

Restwaarde

Geeft de restwaarde van de investering na boeking van de uitzonderlijke afschrijving.

De verschillende velden van dit onderdeel zijn ter info weergegeven en zijn niet wijzigbaar.

Klik op  om uw uitzonderlijke afschrijving op te slaan.

Bij het opslaan van een specifieke operatie, zal WinBooks on Web nagaan of alle nodige rekeningen werden aangeduid in de fiche van het goed. Tevens wordt er nagegaan of alle specifieke rekeningen wel degelijk werden bepaald. Een melding verschijnt wanneer één van de rekeningen die nodig zijn voor deze operatie niet werd ingevuld. De specifieke operatie kan niet bewaard worden zolang de ontbrekende rekening(en) niet werd(en) ingevuld.

Hoe een uitzonderlijke afschrijving wissen?

Selecteer de uitzonderlijke afschrijving in het scherm van het tabblad Verrichtingen en klik op  om deze specifieke operatie te wissen.