Indien de tijdens vorige boekjaren geboekte afschrijvingen te omvangrijk zijn of ongegrond, dient men een terugname van afschrijvingen te boeken.

Hoe een terugname van een afschrijving aanmaken?

Klik in het tabblad VERRICHTINGEN van de stamgegevens van het betrokken actief op  en kies de optie Terugname van afschrijvingen.

Identificatie

De verschillende velden van dit onderdeel zijn ter info weergegeven en zijn niet wijzigbaar, uitgezonderd de Naam.

Terugname van afschrijvingen

Specificeer het bedrag dat u wenst te recupereren.

Diverse posten

Selecteer de periode waarin de diverse verrichting van de terugname van afschrijvingen zal worden geboekt, alsook de datum.

Specificeer eventueel een opmerking voor de diverse verrichting van de terugname van afschrijvingen.

Vast actief

Geeft de situatie van het vast actief weer in het begin van het boekjaar.

De verschillende velden van dit onderdeel zijn niet wijzigbaar. Zij worden ter informatie weergegeven.

Afschrijving

Geeft de geboekte afschrijvingen weer in het begin van het boekjaar, de eventueel geboekte afschrijvingen tijdens het boekjaar, de terugname van afschrijvingen die zal geboekt worden, evenals de impact ervan op het einde van het boekjaar.

De verschillende velden van dit onderdeel zijn niet wijzigbaar. Zij worden ter informatie weergegeven.

Restwaarde

Geeft de restwaarde van de investering na boeking van de terugname van afschrijvingen.

De verschillende velden van dit onderdeel zijn niet wijzigbaar. Zij worden ter informatie weergegeven.

Klik op  om uw terugname van afschrijvingen op te slaan.

Bij het opslaan van een specifieke operatie, zal WinBooks on Web nagaan of alle nodige rekeningen werden aangeduid in de fiche van het goed. Tevens wordt er nagegaan of alle specifieke rekeningen wel degelijk werden bepaald. Een melding verschijnt wanneer één van de rekeningen die nodig zijn voor deze operatie, niet werd ingevuld.  De specifieke operatie kan niet bewaard worden zolang de ontbrekende rekening(en) niet werd(en) ingevuld.

Een terugboeking van eerdere afschrijvingen mag niet groter zijn dan het reeds afgeschreven bedrag.

Hoe een terugname van afschrijvingen wissen?

Selecteer de terugname van afschrijvingen in het scherm van het tabblad Verrichtingen en klik op   om deze specifieke operatie te wissen.