Menu Instellingen - Configuratiescherm - Coda - Coda opties - tabblad 'Zoekvolgorde'

Gezien de verschillende mogelijke instellingen in CODA, is het misschien nuttig om even uit te leggen hoe WinBooks on Web te werk gaat om de boekingen terug te vinden aan de hand van deze CODA-instellingen.

Geen optie aangevinkt in tabblad Algemeen/Beheer

Indien geen enkele optie werd aangevinkt in het tabblad Algemeen/Beheer, zullen de opzoekingen geschieden op basis van de tabellen die standaard gepresenteerd worden tijdens het initialiseren van de CODA-module, zoals:

• tabel met de CODA-verrichtingen
  • tabel met de bankrekeningen

Indien er geen enkele overeenstemming gevonden is, zal de verrichting geboekt worden op de wachtrekening die in de instellingen van de CODA-bestanden gedefinieerd is.

Optie 'OGM' is aangevinkt in tabblad Algemeen/Beheer

Indien de optie 'OGM' werd aangevinkt in het tabblad Algemeen/Beheer en zodra een OGM gevonden wordt in de mededeling van het CODA-bestand, wordt dit nummer opgezocht in het OGM-veld van de boekingen.

Zodra dit nummer gevonden is, zal de boeking automatisch toegekend worden aan de overeenstemmende klant/leverancier.

Wordt het nummer niet gevonden, dan wordt er verder gezocht in de tabellen Coda verrichtingen en bankrekeningen.

Indien er geen enkele overeenstemming gevonden is, zal de verrichting geboekt worden op de wachtrekening die in de instellingen van de CODA-bestanden gedefinieerd is.

Optie 'Kredietkaarten' is aangevinkt in het tabblad Algemeen/Beheer

Indien de optie 'Kredietkaarten' of 'Kredietkaarten per terminal' is aangevinkt in het tabblad Algemeen/Beheer en zodra een kredietkaartreferentie gevonden is in de mededeling van het CODA-bestand, zal de boeking automatisch opgesplitst worden over de algemene rekeningen zoals gespecificeerd in de tabel van de Kredietkaarten of Kredietkaarten per terminal, in functie van de teruggevonden kredietkaartreferentie.

Wordt deze referentie niet teruggevonden, dan wordt er verder gezocht in de tabellen OGM, Coda verrichtingen en bankrekeningen.

Indien er geen enkele overeenstemming gevonden is, zal de verrichting geboekt worden op de wachtrekening die in de instellingen van de CODA-bestanden gedefinieerd is.

Optie 'Sleutelwoorden' is aangevinkt in het tabblad Algemeen/Beheer

Indien de optie 'Sleutelwoorden' is aangevinkt in het tabblad Algemeen/Beheer en zodra een sleutelwoord gevonden is in de mededeling van het CODA-bestand, zal de boeking automatisch opgesplitst worden over de klant, de leverancier of de algemene rekening zoals die gedefinieerd is in de tabel van de sleutelwoorden in functie van het gedefinieerde sleutelwoord.

Wordt dit sleutelwoord niet gevonden, dan wordt er verder gezocht in de tabellen Kredietkaarten, OGM, Coda verrichtingen en bankrekeningen

Indien er geen enkele overeenstemming gevonden is, zal de verrichting geboekt worden op de wachtrekening die in de instellingen van de CODA bestanden gedefinieerd is.

De gebruiker heeft de mogelijkheid om de volgorde van voorkeur voor zoekopdrachten te definiëren en/of te bepalen wanneer de zoekopdracht moet stoppen.

Selecteer eenvoudig de gewenste actie in het afrolmenu.