Om de module voor de bankoverschrijvingen te activeren:

Klik op  in het configuratiescherm en activeer de module 'Beheer overschrijvingen' in het tabblad 'Modules'.

Bewaar uw wijzigingen en refresh uw browser om deze module te activeren.

Klik vervolgens in het configuratiescherm op de module  om de instellingen met betrekking tot deze module te definiëren.

Instellingen van de opties van de bankoverschrijvingen

Om deze module in te stellen klik op .

Deze opties zijn standaardopties die reeds op voorhand kunnen worden gedefinieerd.

Tijdens het genereren van het betalingsvoorstel wordt hier reeds rekening mee gehouden en kunnen er indien nodig nog veranderingen per voorstel worden ingesteld.

Tabblad 'Uitvoeren'

Selecteer leveranciers

Met nationale IBAN in de SEPA-zone

Enkel de leveranciers met een nationale IBAN-rekening in hun identificatiefiche worden weergegeven in het betalingsvoorstel op voorwaarde dat ze voldoen aan de selectievoorwaarden van het desbetreffende voorstel.

Met buitenlande IBAN in de SEPA-zone

Enkel de leveranciers met een buitenlandse IBAN-rekening in de SEPA-zone in hun identificatiefiche zullen worden weergegeven in het betalingsvoorstel op voorwaarde dat ze voldoen aan de selectievoorwaarden van het desbetreffende voorstel.

Met bankrekeningen buiten de SEPA-zone

Enkel de leveranciers met een bankrekening buiten de SEPA-zone in hun identificatiefiche zullen worden weergegeven in het betalingsvoorstel op voorwaarde dat ze voldoen aan de selectievoorwaarden van het desbetreffende voorstel.

Zonder bankrekeningen

De leveranciers die geen bankrekening in hun identificatiefiche hebben, worden eveneens weergegeven in het betalingsvoorstel op voorwaarde dat ze voldoen aan de selectievoorwaarden van het desbetreffende voorstel. De vervallen documenten zullen daarentegen niet geselecteerd worden in het voorstel.

Valuta

Beheer valuta

Op voorwaarde dat de licentie het toelaat, zullen de vreemde valuta beheerd worden op het niveau van het betalingsvoorstel.

Facturen in vreemde valuta:

Alle facturen in valuta

Alle facturen in vreemde valuta worden beheerd in het betalingsvoorstel.

Alleen facturen in een specifieke valuta

Enkel de geselecteerde valuta worden in aanmerking genomen in het betalingsvoorstel.

Betaling van facturen in vreemde valuta:

Betaal in EUR

Per default worden alle facturen in EUR betaald

Betaal in valuta van de factuur

De betaling zal uitgevoerd worden in de valuta van de factuur

Beheer van de financiële korting

Met de facturen die op de gekozen aanmaakdatum van een fin. korting genieten

Deze optie is alleen actief op voorwaarde dat u de financiële korting hebt geactiveerd in het tabblad Algemeen van de Dossieropties onder de Dossierinstellingen in het configuratiescherm.

Als deze optie is aangevinkt, zal het betalingsvoorstel de facturen bevatten die van een financiële korting genieten en waarvan de kortingsdatum vroeger zal zijn dan de spildatum van de berekening van dit betalingsvoorstel.

Opmerking

Wanneer de betalingsmededeling leeg is, vul het met de opmerking van de factuur

Als er geen betalings- of factuurmededeling aanwezig is in het betalingsvoorstel, dan zal de toepassing het XML-bestand vullen met de opmerking van het aankoopdagboek.

Tabblad 'Export'

Rekening opdrachtgever

Selecteer het financiële dagboek waarmee u gaat werken. Deze stemt overeen met de te debiteren bankrekening die zal gebruikt worden wanneer u uw betalingsbestand naar uw financiële organisatie gaat sturen.

Zorg ervoor dat er voldoende geld op deze gebruikte bankrekening staat om de betalingen uit uw betalingsbestand te kunnen laten uitvoeren.

XML verzendingsnummer

Als deze optie is geactiveerd, is het mogelijk om een specifiek nummer aan het XML-bestand dat men wenst te versturen, toe te wijzen.

Actie

Duid de facturen aan als betaald

Na het genereren van het XML-bestand, wordt de betalingsstatus van de geselecteerde verrichtingen automatisch bijgewerkt met de waarde 'Betaald'.

Hierdoor zullen deze betalingen niet meer in een volgend betalingsvoorstel verschijnen.

Diverse posten

• Indien gewenst kan er automatisch een diverse post gegenereerd worden om de leveranciers die in het betalingsvoorstel voorkomen af te punten. De tegenpartij van de aankoop zal in dit geval geen financieel dagboek zijn maar een dagboek diverse posten.
  • Kies het dagboek diverse posten, evenals de mogelijke opmerking van deze diverse post.

Creëer een diverse post die uitsluitend is voorbehouden voor de DP voor de uitgeschreven overschrijvingen (bijvoorbeeld OVSCHR).

Opmerking

Specificeer de opmerking die standaard moet worden opgenomen in uw DP voor de uitgeschreven overschrijvingen.