De INTERNE BALANS balans of voorlopige balans is de balans van de algemene rekeningen. Deze balans onderscheidt zich van de officiële neer te leggen eindejaarsbalans door zijn presentatie, zijn detailgraad (uitsplitsing per rekening) en door zijn periodieke karakter. Terwijl de definitieve balans op het hele boekjaar betrekking heeft, betreft de interne balans enkel de door u geselecteerde periodes. Die volgt het verkorte schema van de jaarlijkse rekeningen onder lijstvorm, maar wordt per rekening uitgesplitst. Op de interne balans worden volgende saldi opgenomen, onderverdeeld in drie kolommen: 1ste kolom = saldo van de rekening, 2de kolom = saldo van de subrubriek, 3de kolom = saldo van de rubriek of van de klasse, afhankelijk van de regelomschrijving. Creditsaldi worden tussen () getoond.

Selectiecriteria

Periode

Standaard heeft de interne balans betrekking op het huidige boekjaar en op alle periodes, met inbegrip van de overdrachts- en afsluitingsperiode. Selecteer eventueel een ander boekjaar of andere periodes.

Vergelijken met ... boekjaar/boekjaren

Vink dit vakje aan om de interne balans zowel in de eerste periodeselectie als in een tweede periodeselectie (de vergelijkingsperiode) te berekenen. Selecteer het boekjaar en de periodes waarop de vergelijking betrekking moet hebben (vergelijking van twee boekjaren op dezelfde periodereeks of van verschillende periodes van eenzelfde boekjaar).

Opties

Rapporttitel

Indien u een andere titel dan 'Interne balans' wenst, dan kunt u deze hier invullen.

Opmaak lay-out

Kies de gewenste lay-out.

Enkel de rekeningen met verrichtingen

Vink het vakje aan om enkel rekeningen met verrichtingen weer te geven.

Toon herindeling rekeningen
Met de decimalen

Vink het vakje aan om de interne balans met decimalen af ​​te drukken.

Volledig schema

Vink het vakje aan om uw interne balans in een volledig schema weer te geven.

De interne balans is aangepast aan het type dossier (Bedrijf of VZW) en hangt dus af van de VZW-instellingen die in de bedrijfsinformatie van het configuratiescherm geactiveerd zijn.

Het feit dat het vakje VZW al dan niet is aangevinkt, zal geen nieuw boekhoudplan opladen, enkel de lay-out van de interne balans zal worden gewijzigd.

Output

Open het overzicht na de verwerking

Opent automatisch het bestand na verwerking in het gewenste formaat.

Zonder formaat voor Excel

Deze optie is van toepassing bij het exporteren van uw overzicht naar Excel. Hierdoor wordt het overzicht zonder pdf lay-out naar Excel geëxporteerd.

Voorbeeld PDF

Voor een optimaal beheer van informatie, exporteer uw overzicht naar Excel.