Het tabblad Verrichtingen in het beheer van de rekeningen komt overeen met het rekeninguittreksel. De getoonde boekingen hangen van uw selecties (boekjaar, periodes, afgepunte boekingen) af. De getoonde gegevens worden door de schikking van de kolommen bepaald.

Van de getoonde gegevens kunt u:

• het detail van een boeking op het scherm bekijken en/of afdrukken;
  • de vervaldag, de opmerking en/of mededeling van de boeking wijzigen;
  • het aan een boekstuk gekoppelde document op het scherm bekijken, indien u over module Virtual Invoice beschikt;
  • de memo's raadplegen/wijzigen.

Het rekeninguittreksel laat ook toe uw boekingen achteraf af te punten of te ontkoppelen.
Voor de algemene rekeningen kunt u eveneens een transfer van een rekening uitvoeren.

Om het detail van een boeking op het scherm te bekijken/af te drukken

Vanaf het rekeninguittreksel kunt u inzoomen op een boeking, d.w.z. teruggaan naar de boeking zoals die ingevoerd is en naar de tegenboekingen. De boeking kan bovendien afgedrukt worden.

1. Klik op de te bekijken boeking.

2. Klik op .
  3. Het invoerscherm van deze boeking wordt geopend.

4. Op dit niveau kunt u nog eens inzoomen om de boeking en de tegenboeking te bekijken.

5. Klik eventueel op  om bijvoorbeeld een opmerking te wijzigen.

6. Klik eventueel op  om dit niveau op scherm te zien en af te drukken.

7. Of klik op  om te exporteren naar Excel.
  8. Sluit het venster wanneer u gedaan hebt.

De opmerking en/of mededeling van een boeking wijzigen

1. Klik op  onderaan in de boeking (zie punt 5 hierboven).
    Alle aanpasbare velden worden in het blauw weergeven in het scherm (Opmerking, Externe mededeling,...).
    Via het tabblad 'Verrichtingen' (historiek) van de klanten en leveranciers kunt u op dezelfde wijze ook de vervaldatum en het laatste aanmaningsniveau wijzigen.
  2. Wijzig de gegevens.

3. Druk op  om uw wijzigingen te bewaren.

Om het document gekoppeld aan een boeking op het scherm te bekijken

1. Indien u over de module Virtual Invoice beschikt en indien u bij het boeken een gedigitaliseerd boekstuk aan een boeking gekoppeld hebt, wordt het icoon  in de overeenstemmende kolom getoond.
  2. Klik op dit icoon in betreffende boeking.
  3. Het gescande document verschijnt.
  4. Sluit het venster om naar het rekeninguittreksel terug te gaan.

Indien u over de module Facturatie beschikt en facturen hebt aangemaakt, die automatisch in het tabblad 'Verrichtingen' komen en waarvoor u een pdf hebt aangemaakt, verschijnt er ook het icoon  in de overeenstemmende kolom. Zie in ons bovenstaande voorbeeld de facturen van het dagboek FAC.

Om een memo te raadplegen/wijzigen

Een memo maakt u in de rekeningfiche of bij het inboeken van een document aan. Zolang er geen memo wordt aangemaakt, wordt de memokolom niet getoond.

1. Indien u een memo aan een boeking hebt gekoppeld, wordt het memo icoon (groen, geel of rood) in de bijbehorende kolom getoond.
  2. Klik op dit icoon in de betreffende boeking.
  3. Het memo wordt getoond. U kunt het wijzigen.
  4. Vergeet uw wijzigingen niet te bewaren.
  5. Sluit het venster om naar terug naar het rekeninguittreksel te gaan.