Gedeeltelijke creditnota

Klik in de linkermenubalk op het icoon .

Het aanmaken van een creditnota en het invoerscherm daarvoor is in alle opzichten vergelijkbaar met het invoerscherm voor offertes. Alle functies en beschrijvingen van de iconen zijn identiek.

Gelieve de documentatie met betrekking tot het aanmaken van een klantenofferte te raadplegen voor meer informatie over het aanmaken van een creditnota.

Het is op basis van de informatie in de creditnota dat er op de algemene rekeningen, de derdenrekeningen en de btw van de boekhoudmodule wordt geboekt. De overige documenten (offerte en verzendnota) hebben geen invloed op de boekhouding.

Het document CN 2021002 is terug te vinden in het tabblad 'Verrichtingen' van deze derde partij.

Wanneer de gebruiker inzoomt met behulp van de knop, wordt de boeking die in de facturatiemodule is ingeboekt, teruggevonden in het dagboek voor het inboeken van een CN (dagboek van het type creditnota, met positieve cijfers ingevoerd, doch als debet op een klasse 7-rekening) van de boekhoudmodule.

Het icoon naast de boekhoudperiode, geeft aan dat het document afkomstig is uit de facturatiemodule, ermee gelinkt is en niet als zodanig is aangemaakt in het dagboek CN van de boekhouding.

Bij raadpleging van het dagboek CN in de boekhoudmodule, staat er naast de boekhoudperiode het icoon,wat wijst op een gesloten document en waarbij de tooltip weergeeft dat dit document in de facturatiemodule werd aangemaakt en hier dus niet kan worden gewijzigd.

Creditnota waarbij een factuur volledig wordt geannuleerd

Er bestaat een eenvoudigere methode voor het volledig annuleren van een bestaande factuur.

Selecteer in het documentenscherm dat toegankelijk is via , de factuur waarop uw creditnota betrekking heeft en klik vervolgens op de knop.

Selecteer het bestemmingsdagboek CN en pas indien nodig het voorgestelde nummer en de datum aan. Klik vervolgens op .

In de Enterprise-versie kunt u de hoeveelheden wijzigen tijdens de omzetting van het document en zo, via de omzetting, slechts een deel van uw document crediteren.

Gelieve eveneens de documentatie met betrekking tot de omzetting van documenten te raadplegen.