Instellingen - Configuratiescherm - Modules - Coda - Coda sleutelwoorden

Het beheer van sleutelwoorden laat toe om de herkenning van de verrichtingen uit te breiden door het onderscheiden van een aantal tekens die zich in mededeling van een betaling bevinden (bijvoorbeeld : een contractnummer, een nummer van een brandstofkaart....).

Bij het ingeven van het sleutelwoord moet u heel nauwkeurig zijn, want WinBooks on Web zal het woord volgens die schrijfwijze opzoeken in het CODA-bestand (Alle karakters dienen gerespecteerd te worden (Non sensitive)).

Eens het sleutelwoord in de mededeling van een betaling gevonden is, zal de verrichting automatisch op de klanten/lev/alg. rekening waaraan dit woord gekoppeld is via de Tabel van de sleutelwoorden, geboekt worden.

U kunt de sleutelwoorden slechts inbrengen wanneer de optie Beheer Sleutelwoorden werd aangevinkt in : De CODA-bestanden instellen.

Tabblad 'Lijst'

Maak één of meerdere sleutelwoorden voor een algemene rekening en/of derderekening aan.

In ons voorbeeld werd het sleutelwoord contract stookolie gedefinieerd voor de algemene rekening 615011.

Tabblad 'Fiche'

Omschrijving

Sleutelwoord

Vul in dit veld het sleutelwoord in, waarnaar zal worden gezocht in het CODA-bestand.

Klant

Selecteer in dit veld de klantenreferentie waarnaar zal worden gezocht in het CODA-bestand.

Leverancier

Selecteer in dit veld de leveranciersreferentie waarnaar zal worden gezocht in het CODA-bestand.

Rekening

Selecteer in dit veld de referentie van de algemene rekening waarnaar zal worden gezocht in het CODA bestand.

De sleutelwoorden die niet meer in gebruik zijn kunnen gedeactiveerd worden door op het icoon te klikken.

Knoppen CODA sleutelwoorden

Voegt een nieuw sleutelwoord toe en opent automatisch het tabblad Fiche.

Bewaart het sleutelwoord of de gewijzigde informatie.

Annuleert de huidige actie en sluit de fiche van het sleutelwoord.

Wist het geselecteerde sleutelwoord uit de lijst.

Knoppen Tabel

Rechtstreekse wijziging van de klant, leverancier of algemene rekening.

Export van sleutelwoorden in CSV- of Excel-formaat.

Verpersoonlijking van de lijst met sleutelwoorden. Via dit icoon is het mogelijk om de weergave van de lijst aan te passen door de gewenste velden aan- of uit te vinken.

Mogelijkheid om de informatie in de lijst van de sleutelwoorden te filteren op:

• Sleutelwoord
    • Klant
    • Leverancier
    • Rekening
    • Actief

Het kan zijn dat het sleutelwoord in meerdere delen moet worden gedefinieerd en dat een van deze delen met elke regel of met elk uittreksel verandert.

Om dit probleem te kunnen oplossen, maakt WinBooks on Web gebruik van generieke karakters. Dankzij deze karakters kan WinBooks on Web veel efficiënter het sleutelwoord opzoeken.

Generieke karakters:

• {*} : Vervangt alle karakters
  • {nn}: Vervangt nn karakters.  nn = aantal karakters

Voorbeelden van opzoekingen in de mededeling:

• Benzine Nr 123456
    • Zoek de omschrijving «Benzine Nr 123456»
  • Benzine Nr {*}
    • Zoek de omschrijving «Benzine Nr»
  • Benzine Nr {8}
    • Zoek de omschrijving «Benzine Nr» gevolgd door 8 willekeurige karakters
  • Benzine Nr {8} te Brussel
    • Zoek de omschrijving «Benzine Nr» gevolgd door 8 willekeurige karakters en gevolgd door de omschrijving «te Brussel»
  • Benzine Nr {*} te Brussel
    • Zoek de omschrijving «Benzine Nr» gevolgd door x willekeurige karakters en gevolgd door de omschrijving «te Brussel».

Het beheer van sleutelwoorden is, net als het beheer van kredietkaarten, enkel beschikbaar voor de CODA bestanden V2 en hoger.