Tabblad Lijst

Aan iedere regel van het CODA-bestand is er een BVB-verrichtingscode gekoppeld. Deze code is standaard voor alle Belgische banken. Dankzij deze code worden de verschillende verrichtingen gekenmerkt (bijvoorbeeld: Collectieve overschrijving, Betaling via bankkaart, Overschrijving ten uwen gunste, enz...)

U kunt een algemene rekening definiëren voor alle verrichtingscodes die u nodig acht. Op deze wijze kunt u het boeken op basis van het vermelde verrichtingstype zoals vermeld in het uittreksel, automatiseren. Selecteer een boekingsrekening voor de verrichtingen die u betreffen. Bijvoorbeeld: portkosten kunnen op een 657-rekening geboekt worden.
Bij het inlezen van het CODA-bestand, zal WinBooks on Web makkelijk de algemene rekening die gekoppeld is met deze verrichting terugvinden en zo de juiste boeking ingeven.

Klik op het icoon   in het configuratiescherm om toegang te verkrijgen tot te correspondentielijst tussen de BVB-verrichtingscodes en de algemene rekeningen uit de boekhouding.

Voor de verrichtingen die u wenst te automatiseren dient u vervolgens enkel een algemene rekening in te vullen in de kolom Rekening.

Iconen CODA verrichtingen

Rechtstreekse wijziging van de beschrijving en/of van de rekening in de lijst met Coda-verrichtingen.

Export van de lijst met Coda-verrichtingen in CSV- of Excel-formaat.

Verpersoonlijking van de lijst met Coda-verrichtingen. Via dit icoon is het mogelijk om de weergave van de tabel aan te passen door de gewenste velden aan-of uit te vinken.

Mogelijkheid om de informatie in de lijst van de Coda-verrichtingen te filteren op:

• Familie
  • Verrichting
  • Omschrijving
  • Rekening

Tabblad Fiche

Selecteer het tabblad 'Fiche' om de omschrijving van de BVB-verrichtingscode weer te geven.

Omschrijving

Familie

Categorie die de soort verrichting aangeeft (bijvoorbeeld overschrijvingen, kaarten, domiciliëringen,...)

Verrichting

Identificeert de verrichting binnen de familie. Er bestaat voor elke familie een serie verrichtingscodes voor de debet- en creditverrichtingen.

De eerste twee velden kunnen niet worden gewijzigd door de gebruiker.

Omschrijving

Omschrijving van de Familie/Verrichtingscode in één of meerdere alternatieve talen

Rekening

Algemene rekening die men wenst te linken met de Familie-/Verrichtingscode